nainen_junassa

Paula Hawkins: Nainen junassa

Viikon äänikirja on Paula Hakwkinsin bestsellerdekkari Nainen junassa. Elokuvamainen, koukuttava tarina pistää kysymään, miten paljon voi luottaa kertojaan, joka on jatkuvasti humalassa. Nainen junassa on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna teoksena.

 

Paula Hawkinsin esikoisromaanista Nainen junassa tuli heti ilmestyttyään bestseller.

Lontoolainen Rachel matkustaa joka päivä samalla paikallisjunalla. Junan ikkunasta hän alkaa seurata radanvarren talossa asuvaa pariskuntaa. Hän nimeää heidät Jessiksi ja Jasoniksi ja kuvittelee mielessään heille täydellisen onnen, kuin vastakohdan omalle sotkuiselle elämälleen.

Kunnes eräänä päivänä Rachel näkee jotakin, mikä muuttaa kaiken. Pian sen jälkeen Jess katoaa. Rachel haluaa auttaa, mutta samalla hän tulee kietoutuneeksi yhä kohtalokkaammalla tavalla pariskunnan elämään. Vaikka Rachel tahtoo auttaa, asiat tuntuvat vain mutkistuvan kun hän sekaantuu niihin, koska hänellä on paljon omiakin ongelmia.

Helsingin Sanomien arviossa teosta on kehuttu erityisesti sen päähenkilön takia: Rujo päähenkilö valloittaa, sanotaan arvion otsikossakin. Kirjanurkkaus-blogissa kirja ja etenkin sen hahmot yllättävitä lukijan: ”Kuten sanoin, romaani oli hieman toisenlainen kuin odotin. Se ei ollut kovin väkivaltainen tai erityisen verinen. Se ei herättänyt juurikaan kauhua tai saanut aikaan kylmiä väreitä. Enimmäkseen tunsin sympatiaa, surua, sääliä ja ymmärrystä monia henkilöitä kohtaan. Hawkins luo traagisista tapahtumista arkipäiväisiä ja tuo henkilöhahmot jopa häiritsevän lähelle lukijaa tekemällä heistä hyvin tavallisia: lähiöelämää viettäviä ikävystyneitä kotiäitejä, elämälleen uutta suuntaa etsiviä sinkkuja ja arvoituksellisia aviomiehiä. Monilla on luurankoja Ikea-kaapeissaan, mutta kelläpä ei.”

 

sisaltoalue_mainospalkki

Kuuntele äänikirjan alku

Paula Hawkinsin teos Nainen junassa (The Girl on the Train, Otava 2015, suom. Oona Timonen) on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna teoksena.

Äänikirjan pituus on 11 h 36 min ja lukijana on Leena Pöysti. Kirjan hinta on Elisa Kirjassa 22,90 €.  Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella teoksen alun veloituksetta.

E-kirjan hinta on 10,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea kirjan alun veloituksetta. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 13,40 € nk. suurpokkarina. Teos on myös ilmestymässä uutena pokkariversiona syksyllä: tutustu ja tilaa etukäteen. Tutustu Nainen junassa -teokseen Lukulampun kaupassa: kirjan voi tilata joko itselle tai lahjaksiLukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.