pajtim_statovci_tiranan_sydan

Pajtim Statovci: Tiranan sydän

Viikon kirjamme on Pajtim Statovcin Tiranan sydän, huikea matka Eurooppaan ja ihmisyyteen. Teos on saatavana e-kirjana ja painettuna teoksena. Lue e-kirjan alku veloituksetta.

 

Pajtim Statovci (s. 1990) syntyi Kosovossa, mutta muutti kaksivuotiaana Suomeen. Hänen esikoisteoksensa Kissani Jugoslavia käännösoikeudet on myyty yhteentoista maahan. Teos sai Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon vuonna 2014.

Tiranan sydän on Statovcin toinen romaani. Esikoisteoksen tavoin sekin kertoo taidokkaasti Euroopasta ja sen asukkaista, ihmisten kohtaloista ja identiteeteistä.

Teos alkaa 1990-luvun alun Tiranasta, jossa nuori Bujar menettää isänsä ja hänen paras ystävänsä Agim tuntee olevansa väärässä ruumiissa. Kommunistinen diktatuuri Albaniassa on päättynyt, ja maa kurottaa kohti Eurooppaa. Pojat päättävät paeta… 1900-luvun lopun Roomassa transsukupuolinen Amina haluaa aloittaa kaiken alusta. Lopulta hän päätyy Suomeen.

Aamulehdessä Tiranan sydäntä on luonnehdittu ”ajatuskokeeksi”. Ote arviosta: ”Vaikka ikuisen vaeltajan tarina on päätelmiltään synkkä, eikä vähiten osoitelmana nykypäivän Suomesta, se muuttaa väistämättä lukijansa näkökulmaa historiaan ja eurooppalaisuuteen.” Lue koko arvio.

Tutustu Pajtim Statovcista kertovaan Wikipedia-artikkeliin.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lue e-kirjan alku

Pajtim Statovcin Tiranan sydän (Otava 2016) on saatavana e-kirjana ja painettuna teoksena.

E-kirjan hinta on 10,90 € Elisa Kirjassa; teos on saatavana hintaan 5,90 € 13.8.2017 saakka. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea teoksen alun veloituksetta. E-kirjoja voi ostaa itselle tai antaa lahjaksi. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 29,60 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.