olli_jalonen_taivaanpallo

Olli Jalonen: Taivaanpallo

Viikon kirjamme on Olli Jalosen romaani Taivaanpallo. Teos on saatavana e-kirjana, äänikirjana ja painettuna. Lue e-kirjan alku tai kuuntele äänikirjan alku ilmaiseksi.

Olli Jalosen Taivaanpallo on merkillinen kertomus siitä, miten tähtitieteilijän oppipojan tie vie Saint Helenan saarelta 1600-luvun Lontooseen. Tarina aukeaa seikkailuna, historiallisena romaanina ja esimerkkinä hienosta kielenkäytöstä. Se kertoo myös elämänmuutoksesta, siitä, kun kaikki vanha jää taakse.

Etelä-Suomen Sanomat arvioi, että kyseessä on piristävä vaihtoehto suomalaiseen nykyprosaan. Omintakeiselle kielelle kannattaa antaa mahdollisuus: ”alosen katse on yksityiskohdissa tarkka ja pojan osaan sisäistynyt. Romaanin kieli kehittyy minäkertoja-Anguksen tahdissa. Menneen ajan kirjailija tavoittaa sanastolla ja takaperoisilla lauserakenteilla, mikä yhdessä toiston kanssa tekee romaanin alkupuolesta työlään lukukokemuksen.” Lue koko arvio.

Luettua elämää -bloggarille teos on ”kirjavuoden tapauksia”: ”Se on kirkasta kaunokirjallisuutta: tarinankerronan iloa ja taidokasta sanankäyttöä. Lukijalle se on lukunautinto, juuri sellainen seikkailu, jota seuraa välillä henkeään pidätellen, välillä onnellisena huokaillen.” Lue koko blogiarvio.

Jalonen kertoo teoksestaan Yle Areenan haastattelussa. Minna Rytisalo on haastattelut Olli Jalosta Lukulamppuun teoksesta Miehiä ja ihmisiä. Siinä Jalonen kertoo, että romaanikäsikirjoitus ikään kuin ilmoittaa, milloin se on on valmis. Ote haastattelusta:

– Silloin sen muoto ajatuksineen ja rakenteineen on täydentynyt valmiiksi. Kirjoittamista voi kuvata myös kuvanveistäjävertauksella: teos on valmis, kun pronssi ei ole enää pronssia materiaalina vaan siitä on tullut esittävä tai ei-esittävä taideteos.

Lue koko haastattelu.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lue e-kirjan alku

Olli Jalosen Taivaanpallo (Otava 2018) on saatavana e-kirjana, äänikirjana ja painettuna teoksena.

E-kirjan hinta on 14,90 € Elisa Kirjassa; teos on saatavana hintaan 7,90 € 31.10.2018 saakka. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta.

Äänikirjan hinta on 16,90 € Elisa Kirjassa; teos on saavatana hintaan 9,90 € 31.10.2018 saakka. Teoksen pituus on 13 t, lukija on Aku Laitinen. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella äänikirjan alun veloituksettaElisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 32,50 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.