nina_george_pieni_kirjapuoti_pariisissa

Nina George: Pieni kirjapuoti Pariisissa

Viikon kirjamme on saksalaisen Nina Georgen palkittu, samanaikaisesti hyväntuulinen ja riipaiseva romaani Pieni kirjapuoti Pariisissa. Pariisin lisäksi teos kuljettaa ranskalaiseen pikkukylään – kirjoja täynnä olevalla jokilaivalla kulkien. Tutustu teokseen ja lue sen alku veloituksetta! Pieni kirjapuoti Pariisissa on saatavana e-kirjana ja painettuna teoksena.

 

Nina George on julkaissut 26 kirjaa. Pieni kirjapuoti Pariisissa on voittanut Saksassa DeLiA- ja Glauser-kirjallisuuspalkinnot, ja se on käännetty jo peräti 30 kielelle.

Romaanin keskiössä on pariisilainen kirjakauppias Jean Perdu, keski-ikäinen melankolinen mies. Perdu ei ole koskaan toipunut nuoruutensa rakkaudesta ja elää melko pysähtynyttä elämää. Hän on omistautunut jokilaivassa olevalle kirjakaupalleen, ”kaunokirjallisuusapteekilleen”, josta hän osaa suositella täsmäkirjoja jokaiselle asiakkaalle.

Sitten Perdu lukee erään kirjeen, irrottaa jokilaivan laiturista ja lähtee kohti Provencea mukanaan lasti kirjoja, sattumalta mukaan tullut matkakumppani ja kaksi kissaa, Kafka ja Lindgren. Alkaa sekä kirjaimellinen että kuvainnollinen matka, joka kertoo paitsi rakkaudesta ja kirjarakkaudesta, myös kissoista, tangosta, hyvästä ruoasta ja juomasta sekä ranskalaisesta elämänmenosta.

 

Tutustu teokseen

Suomen Kuvalehden arviossa teoksesta nostetaan esiin henkilöiden ja ruoan kuvaus. Kirsin Book Club -blogin arviossa teosta kiitetään kirjojen merkityksen korostamisesta – ja myös siitä, että romaani opettaa, etteivät kirjat sittenkään ole kaikkein tärkeimpiä elämässä: ”Kirjassa puhutaan surusta, rakkaudesta, itsensä löytämisestä, menetyksestä, pelosta, sen hyväksymisestä ja patoutuneista tunteista. Kirja on mielestäni adjektiiveillä kuvattuna kaunis ja viisas, juuri nämä sanat kuvaavat omia tunnelmiani lukijana ja kokijana. – – – Kirjojen merkitystä ei voi koskaan aliarvioida, sillä niin monet sanovat tietyn kirjan muuttaneen heidän elämänsä suunnan. Kirjat ovat elämän oppikirjoja, viihdyttävät, ovat kumppaneita yksinäisinä iltoina, matkakumppaneita ja paljon muuta oikealla hetkellä luettuna. Pieni kirjapuoti Pariisissa tuo myös selkeästi esiin sen, ettei kirjojen maailmaan saa uppoutua liikaa, vaan pitää myös elää oikeaa elämää.” 

Kirjavinkit-sivuston arviossa  varoitetaan kirjan siirappisuudesta: ”Pieni kirjapuoti Pariisissa on romanttinen kuorrutettuna siirapilla ja hunajalla. Jos makeuden vain kestää, kirja on oikea hyvän mielen kirja. Kaunokirjallinen sielunhoito lämmittää sydäntä.”

Kirjailijaan voi tutustua osoitteessa www.nina-george.com.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Lue kirjan alku

Nina Georgen Pieni kirjapuoti Pariisissa (Das Lavendelzimmer, 2013, julk. Bazar Kustannus 2016, suom. Veera Kaski) on saatavana e-kirjana sekä painettuna teoksena.

E-kirjan hinta on Elisa Kirjassa 23,90 €. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea teoksen alun veloituksetta.  E-kirjan voi antaa myös lahjaksi. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 20,30 €. Tutustu ja osta täällä.  Lukulampun kirjakauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjan voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.