morten_stroksnes_merikirja

Morten A. Strøksnes: Merikirja

Viikon kirjamme on Morten Strøksnesin Merikirja, tositarina jättihain pyydystämisestä. Teos on saatavana e-kirjana ja painettuna teoksena. Lue e-kirjan alku veloituksetta.

 

Morten A. Strøksnesin Merikirjan alaotsikko kuuluu: eli kuinka pyydystää jättihaita kumiveneestä isolla merellä neljänä vuodenaikana. Teos sijoittuu Lofoottien Länsivuonolle ja kertoo merestä, myyttisestä haista sekä ystävyydestä ja perustuu tositarinaan. On sanottu, että tätä kirjaa voi lukea suolanmakuisena seikkailukertomuksena ja rakkauslauluna merelle, mutta se sisältää myös paljon tietoa ja mytologiaa.

Kirjailija Morten Strøksnes tunnetaan kotimaassaan Norjassa toimittajana ja tietokirjailijana. Hän on kertonut kirjastaan Ylen haastattelussa. Kirjailija sanoo, että haluaa tuoda esiin myös huolensa merten tilasta, mutta ei usko paasaamiseen:

– En usko sormen heristelyyn. Pyrkimykseni on pikemminkin saada ihmiset rakastamaan merta. Ehkä he sitten, alkaisivat välittää siitä.

Lue koko haastattelu.

Moniulotteista kirjaa on kuvailtu Kirjaluotsi-blogissa. Esimerkiksi: ”Ympäristön kuvailussa ja rönsyilevässä kerronnassa on jotain meditatiivista.” Lue koko bloggaus.  ”Kyllä norjalainen osaa merestä kirjoittaa”, sanotaan taas Vihreän langan arviossa. Ja: ”Merikirja solahtaa jonnekin reportaasikirjan, esseekokoelman ja kaunokirjallisuuden väliin ja sopii sinne hyvin.” Lue koko arvio.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lue e-kirjan alku

Morten A. Strøksnesin Merikirja, eli kuinka pyydystää jättihaita kumiveneestä isolla merellä neljänä vuodenaikana (Havboka, eller Kunsten å fange en kjempehai fra en gummibåt på et stort hav gjennom fire årstider, Gummerus 2018, suom. Katriina Huttunen) on saatavana e-kirjana ja painettuna teoksena.

E-kirjan hinta on 18,50 € Elisa Kirjassa; teos on saatavana hintaan 12,90 € 31.5.2018 saakka. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 24,90 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä.  Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Lisää lukemista

Lue myös Lukulampussa aiemmin ilmestynyt artikkeli Top 10: Kirjoja merestä.

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.