kirjalahja_kuva_pixabay

Miten valita kirjalahja? Kuusi lahjansaajaa, kuusi vinkkiä

Kirjalahja on paras lahja kaikille lahjansaajille ja kaikkiin tilanteisin, tuumaa ainakin kirjanystävä. Mutta miten valita kirjalahja? Katso vinkit eri ihmistyypeille.

Artikkeli ilmestyy yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa.* Kierrätyskeskuksen verkkokaupassa on alennusmyynti viikonloppuna 24.–27.10.19 – kaikki kirjat –15 %. Jokaisen kirjan kohdalla on kerrottu sen kuntoluokka. Yleisesti ottaen verkkokaupan kirjat ovat hyväkuntoisia ja Kirja lahjaksi -kategorian kirjat priimakuntoisia.

 

metsamieli

Kirja luonnon ystävälle ja ihmiselle, jolle haluat hyvää oloa

Metsä tekee tutkitusti hyvää. Metsän parantavasta voimasta kertoo Sirpa Ahosen Metsämieli-tietokirja. Lisää kirjaideoita saat Kierrätyskeskuksen verkkokaupan kategoriasta Lemmikit ja luonto.

Iltasatuja kapinallisille tytöille sopii myös poikien luettavaksi.

Kirja pienelle lapselle

Kaikissa Kierrätyskeskuksen myymälöissä on paljon lastenkirjoja, samoin verkkokaupassa. Voit hakea niitä hakusanalla. Onko lapsi kiinnostunut esimerkiksi dinosauruksista tai prinsessoista?

Jos lapsen ikään ja intresseihin sopivaa kirjaa ei tunnu löytyvän, voit muuttaa strategiaa: ala kerätä lapselle klassikkoja ja kirjoja, joiden toivoisit puhuttelevan häntä koululaisena tai aikuisena. Lapsi ei välttämättä osaa heti arvostaa karttuvaa kirjakokoelmaansa, mutta aikuisena hän on todennäköisesti iloinen ja ylpeä varta vasten hänelle suunnitellusta kirjavalikoimasta.

Tutustu Kierrätyskeskuksen verkkokaupan lastenkirjatarjontaan.

katukeittioa_parempaa_roskaruokaa

Kirja läheiselle ihmiselle

Etsitkö kirjalahjaa puolisolle tai ystävälle? Jos mielessäsi ei ole tiettyä teosta, lähesty asiaa yhteisten kokemusten kautta. Onko teillä yhteinen harrastus? Tai oletteko suunnitelleet treenauksen aloittamista? Tutustu esimerkiksi terveys- ja liikunta-aiheisiin kirjoihin.

Tai onko teillä yhteisiä maku- tai matkamuistoja? Esimerkiksi Jenni Häyrisen ja Hanna Pilli-Sihvolan Katukeittiö, parempaa roskaruokaa johdattaa molempiin teemoihin, sillä se kertoo vietnamilaisesta keittiöstä. Täältä löydät lisää ruokakirjoja. Tutustu myös matkakirjoihin.

Nälkäpelin kaltaisia bestsellereitä voi löytää parhaassa tapauksessa parilla eurolla.

Kirja koululaiselle

Koululaisellekin voi kerätä kotikirjastoa aikuisuutta varten. Toisaalta Kierrätyskeskuksissa on usein myynnissä myös koululaisten bestsellereitä, kuten Harry Pottereita eri kielillämangaa  sekä fantasiaa ja scifiä.

tattoosfromparadise

Kirja ihmiselle, jota kiinnostaa muu kulttuuri kuin kirjallisuus

Onko lahjansaaja innostunut elokuvista? Tai musiikista tai kuvataiteesta, muttei erityisemmin lukemisesta? Tällaiselle lahjansaajalle voi olla vaikea löytää sopivaa romaania, mutta kannattaa sen sijaan tutustua musiikki- ja elokuvakirjoihin sekä teoksiin, jotka kertovat taiteesta ja kulttuurista.

Musiikkikirjojen valikoima vaihtelee Beatles-laulujen tarinasta Signmark-elämäkertaan ja Sävelten maailmaan. Taiteen ja kulttuurin puolen kirjat taas kertovat muun muassa tatuoinneista ja L. M. Montgomeryn kirjojen lukemisesta  – valinnanvaraa on siis laajasti. Minna Eväsojan Shoshin – aloittelijan mieli on myös myynnissä.

aivotaidot

 

Kirja ihmiselle, joka ei lue

Haluatko antaa kirjalahjan, vaikka lahjansaaja ei ole lukuihmisiä?

Neuvomme silloinkin lähtemään liikkeelle tietokirjoista: kun aihe on kiinnostava, kirjakin on. Tietokirjat kertovat esimerkiksi kahvista ja sen tulevaisuuudesta sekä aivotaidoista. Tutustu myös elämäkertoihin ja muistelmiin.

Muita vinkkejä

Teksti:  Jenni Saarilahti / Lukulamppu.fi, kuvat: artikkelin pääkuva Pixabay, kirjojen kuvat Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus


Lue myös

sisaltoalue_mainospalkki

*Artikkeli ilmestyy osana Lukulampun ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n sisältöyhteistyötä. Lue lisää Lukulampun yritysyhteistyöstä.

 


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy on sosiaalinen, voittoa jakamaton yhteiskunnallinen yritys. Toiminnan tavoitteena on elinympäristön parantaminen tavaroiden uudelleenkäyttöä edistämällä sekä tarjoamalla ympäristökasvatusta ja -koulutusta erilaisille ryhmille.

Tutustu Kierrätyskeskukseen.
Tutustu Kierrätyskeskuksen verkkokauppaan ja sen kirjatarjontaan.
Lue Lukulampun Kierrätyskeskus-artikkelit.

sisaltoalue_mainospalkki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.