Mitaluet_SiinaTiuraniemi

Mitä luet, Siina Tiuraniemi?

Kirjailija Siina Tiuraniemi kertoo, mitä hän lukee parhaillaan, mitä toivoo muidenkin lukevan ja minkä teoksen hän olisi halunnut kirjoittaa itse. Mitä luet -avainsanan alta löydät muidenkin vastauksia samoihin kysymyksiin. Siina Tiuraniemen esikoisteos Kukkia Birgitalle on myynnissä Lukulampun verkkokirjakaupassa sekä Elisa Kirjalla.

Mitä luet juuri nyt?

 

Minulla on useampikin kirja kesken: Sami Lopakan Marras, johon tartuin, koska tarina vaikutti kiinnostavalta, ja nyt lukiessa koen syvää mielihyvää oululaisittain kirjoitetuista repliikeistä. Antti Nylénin Vihan ja katkeruuden esseet on ollut kesken jo tovin. Luen sitä sykäyksittäin, koska se on niin hyvä, etten halua pilata iloani lukemalla kerralla. Äänikirjana
on kesken Jules Vernen Journey to the Center of the Earth, jonka valitsin, koska lukijana on Tim Curry, ja se onkin melkoista herkkua korville.

 

Mikä on lempikirjasi ja miksi muidenkin kannattaisi lukea se?

Tähän on ihan mahdoton vastata niin, ettei myöhemmin harmita. Vastaan silti. Mihail Bulgakovin Saatana saapuu Moskovaan on niin mieletön mielikuvituksen riemuvoitto, ettei sen kanssa voi kuin hykerrellä kiitollisuudesta.

 

Minkä kirjan olisit halunnut kirjoittaa ja miksi?

 

John Ajvide Lindqvistin Ystävät hämärän jälkeen. Se on yhtäaikaa hauska, pelottava, inhimillinen, yliluonnollinen, lämmin ja kylmä. Ihailen ihmisiä, jotka osaavat kirjoittaa pelottavia tarinoita. Minä en pystyisi.

 

Tutustu kirjailijaan

 

Siina Tiuraniemi kirjoittaa blogia Ihminen välissä osoitteessa www.siina.fi.

 

Teksti: Lukulampun toimitus, kuva: kustantamolta

 

Oletko tutustunut haastattelussa mainittuihin teoksiin? Miten sinä vastaisit näihin kysymyksiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.