Selja Ahava kuva Gummerus

Mitä luet, Selja Ahava?

Kirjailija Selja Ahava kertoo, mitä lukee parhaillaan, mitä toivoo muidenkin lukevan ja minkä kirjan hän olisi halunnut kirjoittaa. Mitä luet -avainsanan alta löydät muidenkin vastauksia samoihin kysymyksiin. 

 

Mitä kirjaa luet parhaillasi?

Tällä hetkellä luen Mario Vargas Llosan kirjaa Julia-täti ja käsikirjoittaja. Olen yrittänyt lukea tänä vuonna ensisijaisesti muuta kuin suomen- ja englanninkielistä kirjallisuutta. Olen lukenut Vargas Llosalta myös Tuhman tytön, ja kummassakin kirjassa nautin niiden epäpsykologisoivasta otteesta sekä rakenteeseen liittyvistä ideoista. Työn puolesta luen lisäksi Kolumbusta käsittelevää kirjallisuutta ja mm. navigoinnin historiaa.

 

Mikä on lempikirjasi ja miksi muidenkin kannattaisi lukea se?

Lempikirjani on varmaankin Samuel Beckettin Millaista on. En tiedä, haluanko että kukaan muu edes keksii lukea sitä, kun se on ihan oma ihana aarteeni! No, menköön. Beckettin kieltä voi syödä, se menee suoraan sisään ja henkeen ja mahalaukkuun. Luen tätä kirjaa usein itselleni ääneen.

 

Minkä kirjan olisit halunnut kirjoittaa ja miksi?

En noin lähtökohtaisesti toivo kirjoittavani kenenkään muun kirjoja. Mutta on kirjoja, jotka toivon muistavani, koska ne osoittavat oikeaan suuntaan. Viimeksi tällainen tunne tuli, kun luin Herta Müllerin Sydäneläimen. Rakastan Müllerin lausetta: se on suoraa ja selkeää, ja samalla lähenee ilmaisussaan melkein runoa.

 

Tutustu kirjailijaan

 

Selja Ahavan tuotantoa Lukulampun kaupassa
Selja Ahavan Taivaalta tippuvat asiat Ylen Viikon kirja -esittelyssä

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuva: Gummerus
Artikkeli on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

Artikkelin avainsanat ja muut aihepiirin artikkelit: mitä luet, haastattelut

 

Oletko tutustunut haastattelussa mainittuihin teoksiin tai kirjailijoihin? Miten sinä vastaisit näihin kysymyksiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.