Roope Lipasti

Mitä luet, Roope Lipasti?

Kirjailija, toimittaja Roope Lipasti kertoo, lukee parhaillaan, mitä toivoo muidenkin lukevan ja minkä kirjan hän olisi halunnut kirjoittaa. Mitä luet -avainsanan alta löydät muidenkin vastauksia samoihin kysymyksiin.

 

Mitä kirjaa luet parhaillasi?

John Fowlesin Jumalten naamioita. Otin sen ystävän suosituksesta. Olen vielä aika alussa, mutta kirja vaikuttaa hyvin kerrotulta ja jännittävältä tarina, sellaiselta jota uskaltaa suositella jo ekan sadan sivun jälkeen – se on aika paksu kirja.

 

Mikä on lempikirjasi ja miksi muidenkin kannattaisi lukea se?

Ei minulla ole yhtä mielikirjaa. Se aina vähän vaihtelee mikä milloinkin kolahtaa. Kirjoja, joita olen lukenut vähintään kahteen kertaan ovat esimerkiksi Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla, Jaroslav Hašekin Kunnon sotamies Svejk ja Mika Waltarin Mikael Karvajalka. Suuren vaikutuksen minuun teki aikoinaan Robert Musilin Mies vailla ominaisuuksia. Ne kaikki ovat kirjoja, jotka itse kunkin kannattaa lukea: hyvin kirjoitettuja mahtavia tarinoita, jotka viihdyttävät ja panevat ajattelemaan.

 

 Minkä kirjan olisit halunnut kirjoittaa ja miksi?

Tämäkin on hankala kysymys. Viime vuonna minuun teki suurimman vaikutuksen Anni Kytömäen Kultarinta. Se löi upeasti kirjoitettu, ja sen mihin oikein kiinnitin huomiota oli kirjan runsas luontokuvaus, joka kuitenkin oli koko ajan alisteista juonelle. Siinä ei siis lähdetty lavertelemaan vaikka laveasti kerrottiinkin. Sitä arvostan.

 

Tutustu kirjailijaan

Roope Lipasti Facebookissa
Roope Lipastin tuotantoa Lukulampun kaupassa ja Elisa Kirjassa

 

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuva: Roope Lipasti
Artikkeli on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

Artikkelin avainsanat ja muut aihepiirin artikkelit: mitä luet, haastattelutkirjailijat

 

Oletko tutustunut haastattelussa mainittuihin teoksiin tai kirjailijoihin? Miten sinä vastaisit näihin kysymyksiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.