Reija_Kaskiaho

Mitä luet, Reija Kaskiaho?

Nuortenkirjailija Reija Kaskiaho kertoo, mitä hän lukee parhaillaan, mitä toivoo muidenkin lukevan ja minkä teoksen hän olisi halunnut kirjoittaa itse. Mitä luet -avainsanan alta löydät muidenkin vastauksia samoihin kysymyksiin.

 

Mitä luet juuri nyt?

Luen Jean M. Untinen-Auelin Maan lapset -sarjan neljättä osaa. Olen innoissani sarjasta, ja olen lukenut sen kokonaan läpi muutaman kerran. Nautin tavallisen arjen keskellä mahdollisuudesta hypätä jo tutuksi tulleeseen muinaiseen maailmaan, jossa oli aivan erilaiset arvot kuin nykyään.

 

Mikä on lempikirjasi ja miksi muidenkin kannattaisi lukea se?

 

Yksi monista lempikirjoistani on Colby Buzzelin Minun sotani. Kirja antaa uutta näkökulmaa nykyajan sotimiseen ja amerikkalaisuuteen. Toiseksi esimerkiksi voisin ottaa vanhan klassikon, George Orwellin Vuonna 1984. Kirja on vain niin upean ahdistava!

 

Minkä kirjan olisit halunnut kirjoittaa ja miksi?

 

On ainakin kaksi kirjaa, jotka olisin halunnut kirjoittaa. Ensimmäinen on Kari  Hotakaisen Juoksuhaudantie. Kirja on mielestäni yksinkertaisessa nerokkuudessaan mielettömän hyvin kasattu. Toinen kirja on Adolf Hitlerin Taisteluni, koska jos olisin kirjoittanut sen, ymmärtäisin ehkä historiasta asioita, joita olen yrittänyt monta kertaa ymmärtää.

Tutustu kirjailijaan!

Reija Kaskiahon uusin kirja Nikottelua ilmestyy huhtikuussa 2014. Tutustu kirjaan Lukulampun Kirjat-osiossa.

 

Teksti: Lukulampun toimitus, kuva: kustantamolta

 

Oletko tutustunut haastattelussa mainittuihin teoksiin? Miten sinä vastaisit näihin kysymyksiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.