Susi_Pauliina_800_415

Mitä luet, Pauliina Susi?

Kirjailija Pauliina Susi kertoo, kertoo, mitä mitä lukee parhaillaan, mitä toivoo muidenkin lukevan ja minkä kirjan hän olisi halunnut kirjoittaa. Mitä luet -avainsanan alta löydät muidenkin vastauksia samoihin kysymyksiin. Suden kirjoittama dekkari Takaikkuna sai dekkariseuran Vuoden johtolanka 2016 -palkinnon.

Mitä kirjaa luet parhaillasi?

Parhaillani en vain lue vaan suorastaan nautiskelen Colm Tóibínin Nora Webster -romaania, joka ilmestyi keväällä Tammen Keltaisessa kirjastossa. Kääntäjä on Kaijamari Sivill. Kirjan tunnelma on äärettömän hienovarainen ja pysähdyttävä. Ulkoisesti tapahtuu vähän, rivien välissä sitäkin enemmän – tätähän elämä usein on! Pidin myös kovin paljon saman kirjailijan aiemmasta Brooklyn-romaanista.

Mikä on lempikirjasi ja miksi muidenkin kannattaisi lukea se?

Suosittelen mieluummin kirjailijaa koko tuotantoineen. Ihailen kanadalaista Margaret Atwoodia, hän on uskomattoman monipuolinen: pitkällä urallaan hän on kirjoittanut niis aikalaisproosaa kuin historiallisia romaaneja, scifiä kuin kreikkalaisen runoelman!

Minkä kirjan olisit halunnut kirjoittaa ja miksi?

Todellakin olisin halunnut kirjoittaa 1930-luvulla Saksassa niin pätevän ja vakuuttavan ja laajalle leviävän kirjan, että se olisi täydellisesti kumonnut turhautuneen entisen maisemamaalarin ja vankilakirjoittajan A. H:n omassa kirjassaan esittämät ”kolmannen valtakunnan” rakentamisen hankesuunnitelmat. Miljoonia ihmisiä olisi säilynyt hengissä ja toinen maailmansotakin olisi ehkä vältetty.

Tutustu kirjailijaan

 

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuva: Tammi
Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

Artikkelin avainsanat ja muut aihepiirin artikkelit: mitä luethaastattelut,

Oletko tutustunut haastattelussa mainittuihin teoksiin tai kirjailijoihin? Miten sinä vastaisit näihin kysymyksiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.