Pasi Ilmari Jääskeläinen

Mitä luet, Pasi Ilmari Jääskeläinen?

Kirjailija Pasi Ilmari Jääskeläinen  kertoo, mitä hän lukee parhaillaan, mitä toivoo muidenkin lukevan ja minkä teoksen hän olisi halunnut kirjoittaa itse. Mitä luet -avainsanan alta löydät muidenkin vastauksia samoihin kysymyksiin. 

 

Mitä kirjaa luet juuri nyt?

Luen rinnakkain useampaakin kirjaa. Aloitan aina uusia ja vain harvat saan luetuksi loppuun. Sain hiljattain luetuksi loppuun Jennifer Eganin Sydäntornin, jota on kehuttu monissa kirjablogeissa, ja pidin siitä kyllä itsekin – kirja oli rakenteellisesti kiinnostava ja tarinaltaan viettelevä, yllättäväkin. Kesken minulla ovat yhä mm. seuraavat kirjat, joita tosiaan kaiken aikaa luen eteenpäin: Johanna Sinisalon Auringon ydin, Stephen Kingin Tohtori Uni, Pekka Hiltusen Sysipimeä, Haruki Murakamin 1Q84, Siri Hustvedtin Kaikki mitä rakastin, Marko Kilven Kadotetut ja Donna Tarttin Goldfinch. Omalla tavallaan kiinnostavia kaikki. Pitää yrittää lukea mahdollisimman monipuolisesti nyt kun oma uusin romaani on saatu markkinoille ja ehdin ennen seuraavan aloittamista tehdä välillä jotain muutakin kuin kirjoittaa. Pää kaipaa uusia vaikutteita.

 

Mikä on lempikirjasi ja miksi muidenkin kannattaisi lukea se?

Lempikirjailijaa tässä vaiheessa elämääni ja uraani en surullista kyllä enää osaa nimetä. Vuosien varrella lempikirjailijoitani ovat olleet mm. C. S. Lewis, Ursula LeGuin, Stephen King, Peter Sraub, Kurt Vonnegut ja Dan Simmons. Nykyään en ehdi perehtyä yhteenkään kirjailijaan kyllin hyvin löytääkseni lempparini. Yksi kaikkien aikojen suosikkikirjoistani on Mihail Bulgakovin Saatana saapuu Moskovaan, joka on loistavan korkeakirjallinen sekoitus fantasiaa ja kaikkea mahdollista.

 

Minkä kirjan olisit halunnut kirjoittaa ja miksi?

Jonkin miljoonia myyneen kirjan, jotta voisin sen ansiosta rikastuneena keskittyä kirjoittamaan kirjallisuutta… No, taiteellisesti ottaen ehkä tuo Bulgakovin klassikko olisi juuri sellainen. Se on mielikuvituksellisuudessaan ja syvällisyydessään juuri sellaista kirjallisuutta, jota itse yritän tehdä. Ja riittävän kaukana yläpuolellani (ja kirjallisuushistoriassa), jotta voin ottaa sen kirittämään itseäni yrittäessäni kehittyä kirjailijana.

 

Tutustu kirjailijaan

 

Pasi Ilmari Jääskeläisellä on Facebookissa kirjailijasivu, lisäksi hän on aktiivinen Twitterissä. Kirjailijan blogissa on monenlaista materiaalia ja asiaa mm. kirjailijuudesta.

 

Teksti: Lukulampun toimitus, kuva: kirjailijalta

 

Oletko tutustunut haastattelussa mainittuihin teoksiin? Miten sinä vastaisit näihin kysymyksiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.