miina supinen

Mitä luet, Miina Supinen?

Kirjailija Miina Supinen  kertoo, mitä hän lukee parhaillaan, mitä toivoo muidenkin lukevan ja minkä teoksen hän olisi halunnut kirjoittaa itse. Mitä luet -avainsanan alta löydät muidenkin vastauksia samoihin kysymyksiin. 

 

Mitä kirjaa luet juuri nyt?

Luen William Shakespearen näytelmää Kuningas Juhana. Kaikista Shakespearen näytelmistä on ilmestynyt uudet suomennokset ja päätin lukea ne kaikki.  Projekti on mielenkiintoinen esimerkiksi siksi, että nyt tulee tutustuttua myös Shakespearen vähemmän tunnettuihin näytelmiin. Kuningas Juhana on täysin niiden kuuluisampien kuningasnäytelmien varjossa, mutta silti hieno teos. Kirjoitan Shakespeare-projektin edistymisestä blogissani.

Mikä on lempikirjasi ja miksi muidenkin kannattaisi lukea se?

 

Minulla ei ole lempikirjailijaa eikä lempikirjaa, tai oikeastaan niitä on kymmeniä tai satoja. Yksi tärkeä kirja on Aleksis Kiven Seitsemän veljestä. Se on hauska, runollinen ja koskettava.

Minkä kirjan olisit halunnut kirjoittaa ja miksi?

Ihailen hyviä kovan scifin ja korkean fantasian kirjoittajia siitä, että heillä on niin paljon kaistaa päässään, että he pystyvät kehittämään kokonaisia maailmoja ja suuria ideoita ja lisäksi kirjoittamaan romaaneja. Ajattelen aina, että heillä on varmasti kivaa kirjoja tehdessään. Olisi hauskaa jos pystyisin kirjoittamaan vaikka sellaisen kirjan kuin Scott Lynchin Locke Lamoran valheet.

 

Tutustu kirjailijaan

 

 

Teksti: Lukulampun toimitus, kuva: Wsoy / Pertti Nisonen

 

Oletko tutustunut haastattelussa mainittuihin teoksiin? Miten sinä vastaisit näihin kysymyksiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.