marko_kilpi_kuva_marek_sabogal_gummerus

Mitä luet, Marko Kilpi?

Rikoskirjailija, vanhempi konstaapeli Marko Kilpi kertoo, mitä hän lukee parhaillaan, mitä toivoo muidenkin lukevan ja minkä teoksen hän olisi halunnut kirjoittaa itse. Mitä luet -avainsanan alta löydät muidenkin vastauksia samoihin kysymyksiin. 

 

Mitä kirjaa luet parhaillasi?

Tolkuton ruko lukemattomia kirjoja odottaa sukeltamista. Lähimpänä odottaa Matti Röngän uusin Levantin kyy. Matti on hyvä ystäväni ja tapanani on ollut lukea Matin kirjat. Levantin kyy on Kärppä-sarjan päätösteos ja odotan mielenkiinnolla kuinka Matti on onnistunut jättämään luomalleen maailmalle jäähyväiset. Mutta kirjoittaessani kirjaa en voi lukea muiden
teoksia. Levantin kyy saa odottaa.

Mikä on lempikirjasi ja miksi muidenkin kannattaisi lukea se?

Peter Høegin Lumen tajulla on erityinen asema minun henkisessä kirjastossani. Se teos muutti elämäni, sillä sen luettuani päätin ruveta kirjailijaksi. Ja niin tapahtui.

 

Minkä kirjan olisit halunnut kirjoittaa ja miksi?

Kirjoitan sitä paraikaa. Jokaista kirjaa aloittaessa pitää olla vahva tunne siitä, että kirjoittaa parasta kirjaansa. Se on oikeastaan ainoa tapa kirjoittaa, sillä mitä enemmän kirjoitan, sitä enemmän tarvitsen motivaatiota tehdä sitä. Pitää tehdä parempaa ja joka kerta ylittää itsensä. Muutoin siinä ei ole mitään järkeä. Mutta se on selvää, että koskaan ei ole lopputulokseen kuitenkaan tyytyväinen. Sikäli kirjoittaminen saattaa kuulostaa jopa traagiselta.

 

Tutustu kirjailijaan

 

Marko Kilven esittely Gummeruksen sivuilla
Marko Kilven tuotantoa Lukulampun kaupassa
Marko Kilven kotisivut
Marko Kilpi Facebookissa

Tutustu haastattelussa mainittuihin teoksiin

Matti Röngän Levantin kyy Lukulampun kaupassa
Peter Høegin Lumen taju Kirjasampo-sivustolla; kirjailijan teokset Hiljainen tyttö ja Rajatapaukset Lukulampun kaupassa.

 

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuva: Gummerus / Marek Sabogal

 

Oletko tutustunut haastattelussa mainittuihin teoksiin? Miten sinä vastaisit näihin kysymyksiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.