marika_rosenborg

Mitä luet, Marika Rosenborg?

Eroasiantuntija, tietokirjailija Marika Rosenborg kertoo, mitä lukee parhaillaan, mitä toivoo muidenkin lukevan ja minkä kirjan hän olisi halunnut kirjoittaa. Mitä luet -avainsanan alta löydät muidenkin vastauksia samoihin kysymyksiin. Rosenborgin Sinä selviät kyllä: erovuoden matkaopas on juuri ilmestynyt.

 

Mitä kirjaa luet parhaillasi?

Lopetin juuri Elina Tanskasen Parempaa seksiä -tietokirjan. Luen paljon työhöni liittyvää kirjallisuutta, pyrin oppimaan koko ajan lisää ja kasvamaan paremmaksi ammattilaiseksi. Tanskasen kirja pyrkii purkamaan myyttejä. Teoksessa on paljon harjoituksia, joilla voi tutustua omaan ja kumppanin seksuaalisuuteen paremmin. Suositeltavia asioita ihan kaikille. Lukulistalla seuraavaksi minulla on urheiluvaikuttaja Erkki Alajan omaelämäkerta Kutsumus ja Thomas Eriksonin Idiootit ympärilläni.

Mikä on lempikirjasi ja miksi muidenkin kannattaisi lukea se?

Kysymykseen on mahdotonta vastata, koska maailma on täynnä loistavia kirjoja.

Astrid Lindgrenin kirjat ovat olleet minulle merkityksellisiä, koska ne avaavat portin sisäiseen maailmaan. Eino Leinon runot sanoittavat hienosti herkkyyttä ja tunteita ja auttavat tutustumaan itseen. Anthony de Mellon Havahtuminen auttoi minua eroni jälkeen näkemään kirkkaammin ja suhteuttamaan asioita. Samalla se aloitti minussa vahvan henkisen kasvun ajan.

 

Minkä kirjan olisit halunnut kirjoittaa ja miksi?

Parikymppisenä minuun teki väkevän vaikutuksen Irja Sallan Unissakävijä. Kävin läpi terapiaprosessia ja kirja tuli rinnalle juuri oikeaan aikaan. Elina Hirvosen Että hän muistaisi saman kolahti kymmenen vuotta sitten. Molemmista kirjoista oli helppo vaikuttua, koska tunteet ja vuorovaikutussuhteet olivat suuressa osassa. Samasta syystä olisin voinut ne myös itse mielelläni kirjoittaa.

Tutustu kirjailijaan

Marika Rosenborgin kotisivut 
Marika Rosenborgin tuotanto Lukulampun kaupassa 

 

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuva: Arto Wiikari
Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

Artikkelin avainsanat ja muut aihepiirin artikkelit: mitä luethaastattelutkirjailijat

 

Oletko tutustunut haastattelussa mainittuihin teoksiin tai kirjailijoihin? Miten sinä vastaisit näihin kysymyksiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.