laura_paloheimo_kuva_otava_arto_wiikari

Mitä luet, Laura Paloheimo?

Kirjailija Laura Paloheimo kertoo, mitä lukee parhaillaan, mitä toivoo muidenkin lukevan ja minkä kirjan hän olisi halunnut kirjoittaa. Mitä luet -avainsanan alta löydät muidenkin vastauksia samoihin kysymyksiin.

 

Mitä kirjaa luet parhaillasi?

Paraikaa luen espanjalaisen kirjailijan Arturo Péréz-Reverten Kohtalon tangoa. Olen kovin mieltynyt tähän eleganttiin tarinaan, mikä on samalla rakkauskertomus kuin jännittävä seikkailu. Sen lisäksi että kirja on jännittävä ja pitää otteessaan, avaa se kurkistusluukun 20-lukuun, ilman että lukija on korviaan myöten uponnut epookin kuvauksen yksityiskohtiin.  Henkilöt ovat kiinnostavia ja päähenkilöiden välillä oleva jännite on herkullinen. Ja tittelinsä nimensä mukaisesti kirjassa kuvataan argentiinalaisen tangon koukeroita ja avataan tanssin merkityksiä eri tavoin, tämä ihastuttaa minua tangon harrastajana erityisen paljon. Tartuin tähän kirjaan sillä ajatuksella että luen sitä muutaman luvun ennen treeneihin lähtemistä. Kävi niin että jätin treenit väliin. Nyt minulla on enää muutamia lukuja lukematta, enkä haluaisi että tarina päättyy. Tiedän jo kenen kirjoittaman kirjan luen seuraavaksi!

 

Mikä on lempikirjasi ja miksi muidenkin kannattaisi lukea se?

Lempikirja on aina vaikea nimetä, kirjoja on niin paljon ja itselle tärkeitä proosakirjoja elämän eri vaiheilta on niin monta. Opiskelen kirjailijantyön ohella tunnetaideterapeutiksi ja kaikki kehoon, tunteisiin ja perimään liittyvä kiinnostaa paljon ja olenkin ahminut niin sanottuun henkiseen kasvuun ja energiakehoon keskittyviä kirjoja valtavat määrät.

Lempikirjani tällä saralla on amerikkalaisen Caroline Myssin kirjoittama Hengen anatomia, seitsemän askelta henkiseen kasvuun ja terveyteen. Hengen anatomia pohtii energiakeskusten mysteerejä ja opettaa lukijaa kuuntelemaan sisintään uudella tavalla: ”Alat huolehtia hengestäsi yhtä tietoisesti kuin nyt huolehdit fyysisestä kehostasi”.

 

Minkä kirjan olisit halunnut kirjoittaa?

Eat Pray and Love -romaanin Elizabeth Gilbertiltä, suomeksi Omaa tietä etsimässä. Tämä kirja on täydellinen siinä mielessä, että se on lämminhenkisesti ja hauskasti kirjoitettu. Tarina on turvallisessa kehyksessä tapahtuva seikkailu, jossa päähenkilön puolesta ei tarvitse olla huolissaan tai peloissaan, vaan voi rauhassa eläytyä juonenkulkuun ja antaa itsensä avautua päähenkilön elämässä meneillään olevien haasteiden kohtaamiseen. Huumori vapauttaa, siinä missä syvemmät, henkisen kasvun kuvaukset liikuttavat ja kaikille toivoo vain ja ainoastaan parasta. Tämä on kirja, jossa kuuluu olla onnellinen loppu. Siinä missä kirja on takuuvarma lomakirja, antaa se tilaa lukijalle pohtia oman elämänsä kuvioita. Uskoisin että aika moni on Omaa tietä etsimässä -kirjan luettuaan ryhtynyt suunnittelemaan omaa vastaavaa irtiottoa arjesta tai toimimattomista kahlitsevista rutiineista. Tai ainakin havahtunut miettimään sitä, millaisten valintojen aikaansaannosta oma elämä on.

Tämän kirjan suosio näyttää toteen, mikä viihdekirjan voima voi parhaimmillaan olla. Kirja on hauska, viihdyttävä ja liikuttava. Se on lempeää eskapismia parhaimmillaan, kurkistusluukku seikkailuun mistä moni kiireistä arkea elävä haaveilee. Kirja muistuttaa tärkeästä asiasta: jokainen on vastuussa omasta elämästään, omista valinnoistaan ja siitä, mihin suuntaan elämäänsä kuljettaa. On todella hieno asia että Omaa tietä etsimässä on ollut maailmanlaajuisesti niin suosittu, se kertoo kirjan, lukemisen ja tarinoiden jakamisen voimasta. Viihdekirja voi parhaimmillaan olla hyvin terapeuttinen lukukokemus.

 

Tutustu kirjailijaan

Laura Paloheimon kirjailijasivut
Laura Paloheimo Instagramissa @kirjailijalaurapaloheimo
Lukulampun artikkeli: Tyttökirjoista chick litiin – ei pelkkää skumppaa ja kimalletta

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Tutustu Laura Paloheimon tuotantoon Lukulampun kaupassa.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

 

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuva: Otava / Arto Wiikari.
Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

Artikkelin avainsanat ja muut aihepiirin artikkelit: mitä luet, haastattelut.

 

 

Oletko tutustunut haastattelussa mainittuihin teoksiin tai kirjailijoihin? Miten sinä vastaisit näihin kysymyksiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.