laura_honkasalo

Mitä luet, Laura Honkasalo?

Kirjailija Laura Honkasalo kertoo, mitä hän lukee parhaillaan, mitä toivoo muidenkin lukevan ja minkä teoksen hän olisi halunnut kirjoittaa itse. Mitä luet -avainsanan alta löydät muidenkin vastauksia samoihin kysymyksiin. 

 

Mitä kirjaa luet parhaillasi?

 

Maarit Leskelä-Kärjen Kirjoittaen maailmassa – Krohnin sisaret ja kirjallinen elämä -teosta. Esiinnyin Suomen PENin Aino Kallas -tapahtumassa, missä tätä kirjaa suositeltiin minulle. Minua kiinnostaa Aune Krohn, joka jäi siskonsa Aino Kallaksen varjoon. Kirja on todella kiinnostava, siinä on paljon tietoa myös aikakaudesta ja virtauksista, esimerkiksi spiritualismista ja naisten uskonnollisesta kirjoittamisesta.

Mikä on lempikirjasi ja miksi muidenkin kannattaisi lukea se?

 

Lewis Carrollin Liisa Ihmemaassa. Se on satu, mutta kertoo samaan aikaan sekä omasta ajastamme että viktorianisesta ajasta. Kirjassa tiivistyy se, miten absurdina lapsi näkee aikuisten maailman, mutta toisella tasolla se on vain hauska ja mielikuvituksekas. John Tennielin alkuperäiskuvitus on ihana.

Minkä kirjan olisit halunnut kirjoittaa ja miksi?

 

Saman, siis Liisa ihmemaassa -teoksen! Tai Priit Pärnin teoksen Nurinkurin-Nuuti, jossa on paljon liisamaisuutta.

 

Tutustu kirjailijaan

 

Laura Honkasalon teoksia Lukulampun kaupassa
Laura Honkasalon blogi Sininen kirjahylly

 

Tutustu haastattelussa mainittuihin teoksiin

 

Maarit Leskelä-Kärjen Kirjoittaen maailmassa – Krohnin sisaret ja kirjallinen elämä Lukulampun kaupassa sekä kustantajan esittelyssä
Lewis Carrollin Liisa Ihmemaassa Lukulampun kaupassa sekä englanninkielisenä, ilmaiseksi ladattavana e-kirjana Elisa Kirjalla
Priit Pärnin Nurinkurin-Nuuti HelMet-tietokannassa

 

 

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuva: kirjailijalta

Oletko tutustunut haastattelussa mainittuihin teoksiin? Miten sinä vastaisit näihin kysymyksiin?

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.