Ertimo_800_415

Mitä luet, Laura Ertimo?

Kirjailija Laura Ertimo kertoo, mitä lukee parhaillaan, mitä toivoo muidenkin lukevan ja minkä kirjan hän olisi halunnut kirjoittaa. Mitä luet -avainsanan alta löydät muidenkin vastauksia samoihin kysymyksiin.

Laura Ertimolta ilmestyy keväällä 2016 kaksi kirjaa: Yö –Kirja unesta ja pimeän salaisuuksista sekä IndieFood –Lähiruokaopas Suomeen.

 

Mitä kirjaa luet parhaillasi?

Tällä hetkellä käsillä ovat Meklareita, hippejä, hamstereita Marina Lewyckalta sekä Peter Robinsonin toiseksi uusin Banks-dekkari, nimeltään Abattoir Blues. Lewyckan tapa kuvata lämmöllä hahmojensa sisäisen maailman ja ympäröivän  – joskus täysin absurdin – arkimaailman törmäyksiä, on hurmaava. Sitä paitsi nykymeklareiden Lontoo, peruskoulu ja 70-80-lukujen hiipuva hippikommuuni ovat antoisia tapahtumaympäristöjä taitavan kirjailijan hyppysissä. Robinsonin dekkareita käytän puhtaasti iltaeskapismiin.

 

Mikä on lempikirjasi ja miksi muidenkin kannattaisi lukea se?

Tähänkin tuppaan nyt kaksi kirjaa: Patricia Dunckerin Houreissa Foucault sekä Anto Leikolan Otuksia ja itikoita. Kumpikaan ei ole mikään uutukainen, joten niihin törmääminen ilman hienoista vaivannäköä lienee epätodennäköistä. Leikolan Otuksia ja itikoita (1980) on Hesarin eläinpakinoista koottu pikkukirja, joka avaa pienten ja ehkä inhottujenkin öttiäisten maailmaa riemastuttavalla, kulttuurisesti valveutuneella otteella. Dunckerin Houreissa Foucault taas viittaa kiehtovaan ranskalaisfilosofiin ja on sanalla sanoen yllättävä.

 

Minkä kirjan olisit halunnut kirjoittaa?

Onpa yllättävä kysymys. Haaveilen lähinnä omien projektieni toteutumisesta… mutta on kyllä positio, johon olisi ollut mahtavaa päätyä. Viilein mahdollinen tilaustyö olisi kirjoittaa esoteerinen esipuhe Corto Malteseen!

 

Tutustu kirjailijaan

 

sisaltoalue_mainospalkki

Tutustu Laura Ertimon kirjoihin Lukulampun kaupassa.

sisaltoalue_mainospalkki

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuva: Laura Ertimo.
Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

Artikkelin avainsanat ja muut aihepiirin artikkelit: mitä luet, haastattelut.

Oletko tutustunut haastattelussa mainittuihin teoksiin tai kirjailijoihin? Miten sinä vastaisit näihin kysymyksiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.