Krista_Airola_800_415

Mitä luet, Krista Airola?

Kirjabloggaaja Krista Airola kertoo, mitä lukee parhaillaan, mitä toivoo muidenkin lukevan ja minkä kirjan hän olisi halunnut kirjoittaa. Mitä luet -avainsanan alta löydät muidenkin vastauksia samoihin kysymyksiin.

Mitä kirjaa luet parhaillasi?

Luen Jaro Karkisen Krysanteemisyksyä. Tämä syksy on ollut mielenkiintoisten esikoisromaanien aikaa ja Krysanteemisyksy on jälleen yksi sellainen. Olen iloinen että voin blogatessa nostaa esiin hieman tuntemattomampia, pienempien kustantamojen kirjailijoita jotka eivät ehkä muuten saisi ansaitsemaansa huomiota. Krysanteemisyksy on ehdottomasti yksi sellainen, hieno teos!

Mikä on lempikirjasi ja miksi muidenkin kannattaisi lukea se?

Tämä oli minulle hankala kysymys viime kesään asti. Silloin luin Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla -trilogian ja rakastuin. Linnan teos oli todellakin hienoin ja vaikuttavin koskaan lukemani kirja ja tulen varmasti lukemaan sen vielä uudestaankin. Täällä Pohjantähden alla on teos, joka jokaisen suomalaisen kannattaisi lukea. Linna kuvaa niin hienosti Suomen lähihistoriaa sekä suomalaista sielunmaisemaa, ettei trilogia turhaan ole yhden tärkeimmän kotimaisen klassikon asemassa.

Minkä kirjan olisit halunnut kirjoittaa ja miksi?

Tätä en ole oikeastaan juuri koskaan miettinyt. Blogimaailman löydettyäni en ole hirveästi muuta kirjoittanut, satunnaisia runoviritelmiä lukuunottamatta. Ehkä kaikkein mieluiten haluaisin osata kirjoittaa hienoja runoja, joista tulee mieleeni esimerkiksi Pekka Kytömäen uusi runokokoelma Valo pilkkoo pimeää.

Tutustu kirjabloggaajaan

Krista Airola pitää Lukutoukan kulttuuriblogia.

 

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi , Kuva: Krista Airola

Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

Artikkelin avainsanat ja muut aihepiirin artikkelit: mitä luethaastattelut,

Oletko tutustunut haastattelussa mainittuihin teoksiin tai kirjailijoihin? Miten sinä vastaisit näihin kysymyksiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.