katri_rauanjoki

Mitä luet, Katri Rauanjoki?

Kirjailija Katri Rauanjoki kertoo, kertoo, mitä mitä lukee parhaillaan, mitä toivoo muidenkin lukevan ja minkä kirjan hän olisi halunnut kirjoittaa. Mitä luet -avainsanan alta löydät muidenkin vastauksia samoihin kysymyksiin. Rauanjoki on äidinkielen ja luovan kirjoittamisen opettaja. Hänen toinen romaaninsa, Jonain keväänä herään (Atena 2016), ilmestyi tänä keväänä. Se käsittelee perheenäidin, opettajan riittämättömyyden ja voimattomuuden tunteita, itsetuhoisiakin ajatuksia psykologisesti oivaltavasti.

 

Mitä kirjaa luet parhaillasi?

Lukupinossani ovat parhaillaan Kate Atkinsonin Hävityksen jumala sekä Tommi Kinnusen Lopotti. Molemmissa olen ihan alussa, mutta ne houkuttelevat yhtä lailla. Kinnusen Neljäntienristeyksen jälkeen olin turhautunut, koska halusin tietää hahmoista enemmän. Nyt herkuttelen sillä, että tarina jatkuu ja syvenee. Jos mukanani ei ole kumpaakaan noista kirjoista ja sattuu lukuhetki, otan e-kirjana esiin Pasi Ilmari Jääskeläisen Lumikko ja yhdeksän muuta -teoksen. Seuraavaksi on luvassa lisää laadukasta suomalaista kirjallisuutta: Kati Hiekkapellon Tumma, Virpi Pöyhösen Doe sekä Marisha Rasi-Koskisen Valheet.

 

Mikä on lempikirjasi ja miksi muidenkin kannattaisi lukea se?

Lempikirjojani on mahdoton luetella, mutta Mika Waltarin Sinuhe egyptiläinen on ollut valtavan tärkeä kirja minulle. Luin sen ensimmäistä kertaa kahdeksanvuotiaana ja se näytti kirjan voiman, miten kirjoitetun tarinan kautta voi sukeltaa uusiin maailmoihin. Samoin Pablo Nerudan Andien
mainingit -runokokoelma on kirja, johon aina palaan. Se ei kulu, vain vahvistuu.

 

Minkä kirjan olisit halunnut kirjoittaa ja miksi?

Kun olin yläasteikäinen, Anna-Leena Härkönen julkaisi esikoisromaaninsa Häräntappoaseen. Se herätti heti tunteen, että miten joku on kirjoittanut sen, mitä halusin sanoa!

Hieman vanhempana sama pieni kateuden ja suuri ihailun pistos syttyi kohdatessani Margaret Atwoodin Orjattaresi-romaanin. Ja viimeksi sama tunne tuli Marcus Zusakin Kirjavaras-kirjan kohdalla. Kirjavaras kosketti niin, että en oikeastaan voinut muuta kuin ihailla kirjailijan taitoa ja tunteikkuutta.

 

Tutustu kirjailijaan

Katri Rauanjoen tuotantoa Lukulampun kaupassa
Katri Rauanjoen kirjailijasivu Facebookissa

 

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuva: kirjailijalta
Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

Artikkelin avainsanat ja muut aihepiirin artikkelit: mitä luethaastattelut,

 

Oletko tutustunut haastattelussa mainittuihin teoksiin tai kirjailijoihin? Miten sinä vastaisit näihin kysymyksiin?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.