Kari Häkämies

Mitä luet, Kari Häkämies?

Politiikasta tuttu kirjailija Kari Häkämies kertoo, mitä hän lukee parhaillaan, mitä toivoo muidenkin lukevan ja minkä teoksen hän olisi halunnut kirjoittaa itse. Mitä luet -avainsanan alta löydät muidenkin vastauksia samoihin kysymyksiin. 

Mitä kirjaa luet parhaillasi?

Tapani on lukea kahta tai kolmea kirjaa yhtäaikaa. Se kai johtuu levottomasta luonteestani. Dekkareiden lisäksi luen perinteistä kaunokirjallisuutta, tietokirjoja ja poliittista lähihistoriaa.

Nyt meneillään on Jo Nesbøn Poliisi. Se on niin taattua tavaraa, että sitä ei kai juurikaan tarvitse perustella. Jatkuvat juonenkäänteet pitävät lukijan virkeänä. Nesbøn ohessa on menossa toinen norjalaiskirjailija Karl Ove Knausgård. En täysin ymmärrä sitä valtavaa polemiikkia, joka hänen Taisteluni-kirjasarja on saanut aikaa. Mutta rohkea hän on, itse en uskaltaisi kuvata omaa elämääni niin rehellisesti kuin Knausgård tekee.

Tietokirjana on menossa Jarno Limnellin Kyberturvallisuus. Kirjaa lukiessa miettii, tuhoaako tietokonerikollisuus koko maailman.

 

Mikä on lempikirjasi ja miksi muidenkin kannattaisi lukea se?

Lempikirjat ovat vaihdelleet ikävuosien mukaan. Lapsuuden maailman räjäyttivät Pertsa ja Kilu -romaanit, varsinkin kun ne sijoittuvat kotikyläni maisemiin. Varhaisnuoruudesta muistan Alpo RuuthinKämpän, jossa oli jotakin sellaista, joka vei täydellisesti mukanaan. Dekkaristina suositan Leif G. W. Perssonin Palme-trilogian kolmatta osaa, Putoaa vapaasti kuin unessa. Siinä politiikan maailman fakta ja fiktio sekoittuvat täydellisesti toisiinsa.

 

Minkä kirjan olisit halunnut kirjoittaa ja miksi?

Vaikea kysymys. Itsekkäästi vastaan, että juuri aloittamani dekkarin, joka ilmestyy syksyllä 2015. Ehkä olisin voinut kirjoittaa myös Jeffrey Archerin kirjan Kane ja Abel, joka on viihdekirjallisuutta parhaimmillaan.

 

Tutustu kirjailijaan

Kari Häkämiehen esittely Teoksen sivuilla
Kari Häkämiehen dekkari Erään yhtiön murha Lukulampun kaupassa

 

 Tutustu haastattelussa mainittuihin teoksiin

Jo Nesbøn Poliisi Lukulampun kaupassa
Karl Ove Knausgårdin Taisteluni Lukulampun kaupassa
Jarno Limnellin Kyberturvallisuus Lukulampun kaupassa
Alpo Ruuthin Kämppä Lukulampun kaupassa
Leif G. W. Perssonin Putoaa vapaasti kuin unessa Lukulampun kaupassa
Jeffrey Archerin Kane ja Abel Lukulampun kaupassa

 

 

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuva: Kari Häkämies

 

Oletko tutustunut haastattelussa mainittuihin teoksiin? Miten sinä vastaisit näihin kysymyksiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.