Keinonen_Kuvapohja_800_415

Mitä luet, Jussi Keinonen?

Pientä esikoiskirjakerhoa vetävä Jussi Keinonen kertoo, mitä hän lukee parhaillaan, mitä toivoo muidenkin lukevan ja minkä teoksen hän olisi halunnut kirjoittaa itse. Mitä luet -avainsanan alta löydät muidenkin vastauksia samoihin kysymyksiin. Keinonen on pitkän linjan ammattilainen kirja-alalla. Häntä kiinnostavat erityisesti sähköisten palvelujen mahdollisuudet kustantamisessa.

Lukulamppu käynnistää tällä viikolla esikoiskirjojen teemakuukauden – käsittelemme tulevina viikkoina esikoiskirjoja eri näkökulmista.

 

Mitä kirjaa luet parhaillasi?

Menossa on PEKK-jäsenkirjaksi valittu Matti Kangaskosken Sydänmarssi. Emme usein ehdi jäsenkirjoja valitessamme lukea kirjoja aivan kokonaan.  Sydänmarssi on kunnianhimoinen ja sopivan haastava. Hieman hitaammalla tahdilla lukemistani kirjoista kesken ovat ainakin Matt Ridleyn tietokirja The Rational Optimist ja David Foster Wallacen The Infinite Jest… enkä tietenkään uskalla sanoa, mitkä ehkä jäävätkin kesken! ”Syntilista” eli lukuvuoroa odottavien kirjojen lista on kohtuuttoman pitkä. Onneksi meillä kaikilla lukemisen ystävillä taitaa olla niin.

 

Mikä on lempikirjasi ja miksi muidenkin kannattaisi lukea se?

WSOY:n mainospäällikkönä työskennellessäni opin, ettei tuohon voi vastata. Minusta tuli siis neutri. Otetaan joku kuolleista: Kurt Vonnegut, jonka kautta päädyin vakavaan kirjallisuuteen teinivuosina. Hän osasi pakata vakavan ja kevyen helposti omaksuttavaan muotoon. Huippuammattilainen tunteiden ja ajatusten välittäjänä. En tosin ole lukenut hänen tuotantoaan 25 vuoteen, pitäisiköhän lukea?

 

Minkä kirjan olisit halunnut kirjoittaa ja miksi?

Tykkään ideoista eli kirjoista, jotka antavat minulle jotain uutta. Tunnettujen klassikoiden lisäksi tällaisia ovat olleet Magnus Millsin Ei mitään uutta idän pikajunasta, Iain Banksin Ampiaistehdas, Jean-Philippe Toussaintin Kylpyhuone, Steven Hallin Haiteksti, Alessandro Bariccon Silkki. Suomalaisista Marjo Niemen Ihmissyöjän ystävyys oli ovela myös. Ja monet Jarkko Laineen, Juhani Peltosen ja Arto Salmisen lauseista, niistä jotka haluaa heti lukea uudelleen: miten se tuon teki?

 

Tutustu haastateltavaan

Pienen esikoiskirjakerhon lisäksi Jussi Keinonen työskentelee monella tavalla Ilkka Remeksen kanssa, pyörittää kirjojen sähköisiä painoksia kustantavaa E-painosta ja kirjoittaa satunnaisesti Kaikki muuttuu kirja-alalla -blogia.

 

Tutustu artikkelissa mainittuihin teoksiin

Matti Kangaskosken Sydänmarssi Lukulampun kaupassa
Matt Ridleyn The Rational Optimist Bookyssa
David Foster Wallacen The Infinite Jest Barnes & Noblesin kaupassa
Kurt Vonnegutin tuotantoa Lukulampun kaupassa ja Elisa Kirjassa
Magnus Millsin Ei mitään uutta idän pikajunasta HelMet-kirjastossa
Iain Banksin Ampiaistehdas HelMet-kirjastossa
Jean-Philippe Toussaintin Kylpyhuone HelMet-kirjastossa
Steven Hallin Haiteksti HelMet-kirjastossa
Alessandro Bariccon Silkki HelMet-kirjastossa
Marjo Niemen Ihmissyöjän ystävyys HelMet-kirjastossa
Jarkko Laineen tuotantoa Lukulampun kaupassa
Juhani Peltosen tuotantoa Elisa Kirjassa
Arto Salmisen tuotantoa Elisa Kirjassa
Ilkka Remeksen tuotantoa Lukulampun kaupassa

 

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuva: kirjailijalta
Artikkeli on lisensoitu Creative Commons Nimeä 1.0 -lisenssillä.

 

Oletko tutustunut haastattelussa mainittuihin teoksiin? Miten sinä vastaisit näihin kysymyksiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.