mita-luet-jp-ahonen

Mitä luet, JP Ahonen?

Sarjakuvataiteilija JP Ahonen kertoo, mitä lukee parhaillaan, mitä toivoo muidenkin lukevan ja minkä kirjan hän olisi halunnut kirjoittaa. Ahonen tunnetaan erityisesti opiskelija- ja parisuhdehuumoria sisältävästä Villimpi Pohjola -sarjakuvasta ja useille kielille käännetystä Perkeros -hevimusiikkisarjakuvasta. Mitä luet -avainsanan alta löydät muidenkin vastauksia samoihin kysymyksiin.

 

Mitä kirjaa luet parhaillasi?

Minulla on yleensä aina useampi kirja samanaikaisesti meneillään. Tällä hetkellä kesken on Teemu Keskisarjan Vihreän kullan kirous, Sami Minkkisen Havaintoja parisuhteesta sekä Simon Hanselmannin Megg, Mogg ja Pöllö.

Useimmiten nenäni on kuitenkin kiinni Scott Campbellin Hug Machine ja Peter Brownin Herra Tiikeri villiintyy -lastenkirjoissa, joita esikoiseni vaatii luettavaksi lähes päivittäin.

 

Mikä on lempikirjasi ja miksi muidenkin kannattaisi lukea se?

Mahdoton kysymys! Saako käyttää oljenkortta..?

Sanoisin, että joku Terry Pratchettin teos. Pitäisi itse asiassa ottaa Kiintoisia aikoja, Valkoparta Karjupukki tai Vartijat hoi lukupinon jatkoksi pitkästä aikaa. Pratchettin kirjoissa on ihailtava kombo absurdismia, lakonista huumoria sekä mukaansatempaavaa toimintaa. Koen, että kirjat uppoavat varmasti heihinkin, jotka eivät ole mitenkään valveutuneita fantasiakirjallisuuden ystäviä — olen siitä elävä esimerkki.

Pitäisi vielä varmaan kilauttaa kaverille ja kysyä puolisolta, mutta vedetään riskillä. Lukitsen vastauksen.

 

Minkä kirjan olisit halunnut kirjoittaa ja miksi?

Näitäkin on useampia, arrr!

Haluaisin vastata, että Les toits de Paris, joka on Fabrice Moireaun taidekirja, sisältäen vesiväritöitä pariisilaisista rakennuksista ja katoista. Asiakastöilläni ja omilla duuneillani on aina jokin funktio tai tarina, joten ajatus rennommasta taiteilusta, maisemien dokumentoinnista kuulostaa tällä hetkellä aika terapeuttiselta…

Proosa- ja sarjakuvapuoleltakin toki löytyy lukuisia kirjoja, jotka olisin halunnut toteuttaa. Mainittakoon kuitenkin, että Aino Kallaksen Sudenmorsian on sellainen teos, josta oikeasti haluaisin tehdä sarjakuvasovituksen. Se jollain kierolla tavalla härnää minua, kuin diabolus sylvarum Aaloa, hehheh. Ikävä kyllä en ole (ainakaan vielä) saanut sopimusasioita perikunnan kanssa sumplittua.

 

Tutustu kirjailijaan

JP Ahosen kotisivut
Perkeroksen kotisivut
Fanita Villimpää Pohjolaa Facebookissa

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Osta JP Ahosen tuotantoa Lukulampun kaupasta.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

 

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuva: JP Ahonen.
Artikkeli on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

Artikkelin avainsanat ja muut aihepiirin artikkelit: mitä luet, haastattelut.

 

Oletko tutustunut haastattelussa mainittuihin teoksiin tai kirjailijoihin? Miten sinä vastaisit näihin kysymyksiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.