Tuomola_800_415

Mitä luet, Johanna Tuomola?

Dekkarikirjailija Johanna Tuomola kertoo, mitä hän lukee parhaillaan, mitä toivoo muidenkin lukevan ja minkä teoksen hän olisi halunnut kirjoittaa itse. Mitä luet -avainsanan alta löydät muidenkin vastauksia samoihin kysymyksiin. 

Mitä kirjaa luet parhaillasi?

Parhaillaan luen Ken Follettin Kun suuret sortuvat, Vuosisata-trilogian ensimmäistä osaa. Toinen odottaa lukemista yöpöydällä ja kolmas ilmestyy syksyllä suomeksi. Pidän erittäin paljon Folletin historiallisista romaaneista, eikä tämäkään ole ollut pettymys.

Mikä on lempikirjasi ja miksi muidenkin kannattaisi lukea se?

Lempikirjailijoitani on edellä mainittu, Tom Wolfe, John Grisham sekä Stieg Larsson, jonka trilogian luin talvella toistamiseen (mitä harvoin teen) ja olin edelleen/mahdollisesti vielä enemmän vaikuttunut.

Minkä kirjan olisit halunnut kirjoittaa ja miksi?

Kysymykseen on mahdoton antaa tyhjentävää vastausta. Loistavia kirjoja on niin paljon! Mutta äkkiseltään tulee kaksi kirjaa mieleen: Gillian Flynnin Kiltti tyttö, jossa taidokkaasti petkutetaan lukijaa, tarjotaan lukuisia yllätyksiä sekä hersyvän asetelman lopuksi. Ulla-Lena Lundbergin Jää on toinen erityisesti mieleen jäänyt kirja. Tähän on helppo vastata miksi olisin halunnut kirjoittaa juuri sen kirjan: olisin helkutin ylpeä aikaansaannoksestani! Alkulause jo lupaa kaiken: ”Jos on nähnyt kuinka maisema muuttuu, kun näköpiiriin tulee vene, ei mitenkään voi ajatella, ettei yksittäisen ihmisen elämällä ole merkitystä”.

Tutustu kirjailijaan

 

 Tutustu haastattelussa mainittuihin teoksiin

Ken Follettin Kun suuret sortuvat Lukulampun kaupassa

Gillian Flynnin Kiltti tyttö Lukulampun kaupassa

Ulla-Lena Lundbergin Jää Lukulampun kaupassa

 Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi

 

Oletko tutustunut haastattelussa mainittuihin teoksiin? Miten sinä vastaisit näihin kysymyksiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.