jarna_jantti

Mitä luet, Jarna Jäntti?

Kirjailija ja kuvittaja Jarna Jäntti kertoo, mitä lukee parhaillaan, mitä toivoo muidenkin lukevan ja minkä kirjan hän olisi halunnut kirjoittaa. Mitä luet -avainsanan alta löydät muidenkin vastauksia samoihin kysymyksiin.

Mitä kirjaa luet parhaillasi?

Minulla on aina useampi kirja kesken.

Eri tilanteissa ja ajankohtina ”käytän” kirjaa eri tavoilla. Piirtäessäni kuuntelen kirjoja, tällä hetkellä kesken on Kjell Westön Rikinkeltainen taivas. Iltaisin tykkään lukea kännykällä kirjoja. Fyysisen kirjan kanssa sängyssä on minusta hankala lukea. Kännykkäkirja on myös itsevalaiseva, joten voi lukea vaikka pimeässä. Siirryin juuri Alexander Stubbista Cheekin elämäkertaan – Karo Hämäläisen Alexista Mikko Aaltosen kirjaan JHT – Musta lammas. Päivällä luen fyysisiä kirjoja. Lopetin juuri Tommi Liimatan kirjoittaman kirjan Sami Yaffasta. Rakastan elämäkertoja. Esimerkiksi näissä kolmessa kirjassa on ollut mielenkiintoista lukea, kuinka jokaisella heistä on todella erilainen nuoruus.

Mikä on lempikirjasi ja miksi muidenkin kannattaisi lukea se?

Lempikirjoja on paljon, mutta pidin erityisesti Tove Janssonin elämäkerrasta Tee työtä ja rakasta, jonka on kirjoittanut Tuula Karjalainen. Tove Jansson on yksi esikuvistani ja hänellä on ollut mielenkiintoinen ura esimerkiksi kuvittajana, taiteilijana ja kirjailijana.

Minkä kirjan olisit halunnut kirjoittaa ja miksi?

Minua kiinnostaa faktan ja fiktion yhdistäminen. Faktatiedot pohjalla luovat mielenkiintoiset raamit, mutta fiktion lisäämisellä voidaan päästä asetelmiin ja näkökulmiin, joihin pelkkä tietokirja ei pääse. Näistä esimerkkeinä ovat Jukka Viikilän Akvarelleja Engelin kaupungista tai Raija Orasen Ackte!. Anna Kortelainen kirjoittaa hienossa Virginie! -kirjassaan itsensä ja tutkimuksensa mukaan tietokirjaan, joka kertoo Albert Edefeltin mallista ja rakastetusta. Tämän ansiosta kirjasta muodostuu varsinainen dekkari!

Tutustu kirjailijaan

Jarna Jäntin teoksesta Helsingin korttelieläimet (Myllylahti 2017) on tietoa osoitteessa Korttelielaimet.fi
Jarna Jäntti / @julmadesign Instagramissa 

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuva: kirjailijalta
Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

Artikkelin avainsanat ja muut aihepiirin artikkelit: mitä luethaastattelutkirjailijat

Oletko tutustunut haastattelussa mainittuihin teoksiin tai kirjailijoihin? Miten sinä vastaisit näihin kysymyksiin?

 

Helsingin korttelieläimet -teoksen on julkaissut Myllylahti-kustantamo, jonka toimitusjohtaja Lassi Junkkarinen on myös Lukulampun osaomistaja. Lukulampun toimittaja ja osaomistaja Jenni Saarilahti tekee freelancerina töitä Myllylahdelle.

1 comment

  1. Anna-Liisa ja Kalevi

    JarnaJäntin eskoisteos on toimitustavaltaan tosi mielenkiintoinen ja vastaa moniin itseäni aiemmin askarruttaneisiin kysymyksiin.
    Kiitos hyvästä kirjasta .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.