jarmo_ihalainen

Mitä luet, Jarmo Ihalainen?

Kirjailija Jarmo Ihalainen kertoo, mitä mitä lukee parhaillaan, mitä toivoo muidenkin lukevan ja minkä kirjan hän olisi halunnut kirjoittaa. Mitä luet -avainsanan alta löydät muidenkin vastauksia samoihin kysymyksiin. Ihalaisen toinen romaani Mitä miehen pitää ilmestyi tänä keväänä.

Mitä kirjaa luet parhaillasi?

Parhaillaan on menossa Olga Tokarczukin romaani Alku ja muut ajat. Viime kesänä löysin maagisen realismin Gabriel García Márquezin Sadan vuoden yksinäisyyden kautta ja nyt ajattelin tutustua lajityyppiin systemaattisemmin. Juuri luin Jorge Amadoa ja nyt siis tämä, joka alun perusteella on ehkä 80 prosenttia realismia ja 20 prosenttia maagista. Minusta se on aika hyvä suhdeluku.

Mikä on lempikirjasi ja miksi muidenkin kannattaisi lukea se?

Vaikea, lähes mahdoton kysymys. On niin monia hyviä kirjoja. Lähestyn asiaa jälkimmäisen kysymyksen kautta ja lisäksi suosin kotimaista. Kaikkien kannattaisi lukea Anni Kytömäen Kultarinta erityisesti sen monimuotoisen, kauniin ja värikkään luontoa kuvaavan kielen takia.

Minkä kirjan olisit halunnut kirjoittaa ja miksi?

Edellistä vieläkin mahdottomampi aihe. Mutta valitsen Tove Janssonin Muumipapan ja meren erityisesti sen hienon ja suoraan teemaan vievän alkulauseen takia. “Eräänä iltapäivänä elokuun lopulla kulki eräs isä puutarhassaan ja tunsi olevansa tarpeeton.”

Tutustu kirjailijaan

Kirjailijan esittely kustantajan sivuilla 
Jarmo Ihalaisen romaanit Perheestä ja alastomana juoksemisesta sekä Mitä miehen pitää Lukulampun kaupassa

 

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuva: kirjailijalta
Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

Artikkelin avainsanat ja muut aihepiirin artikkelit: mitä luethaastattelut,

 

Oletko tutustunut haastattelussa mainittuihin teoksiin tai kirjailijoihin? Miten sinä vastaisit näihin kysymyksiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.