ina_westman_kuva_miikka_pirinen

Mitä luet, Ina Westman?

Ina Westman kertoo, mitä mitä lukee parhaillaan, mitä toivoo muidenkin lukevan ja minkä kirjan hän olisi halunnut kirjoittaa. Mitä luet -avainsanan alta löydät muidenkin vastauksia samoihin kysymyksiin. Westmanin äitiydestä ja naisen elämästä kertova esikoisromaani Syliin ilmestyi tänä keväänä.

 

Mitä kirjaa luet parhaillasi?

Elena Ferranten kirjaa Loistava ystäväni. Se koukutti heti alusta, mikä on minulle tärkeää tällä hetkellä. Pienten lasten takia pystyn lukemaan yleensä vain lyhyissä pätkissä ja melko väsyneenä, joten jos kirja ei tempaa mukaansa heti, se jää helposti kesken. Nuorten tyttöjen ystävyyden kuvaus tuo myös omia lapsuusmuistoja mieleen. Pidän kirjasta kovasti.

 

Mikä on lempikirjasi ja miksi muidenkin kannattaisi lukea se?

Yksi lempikirjoistani on Italo Calvinon Kosmokomiikkaa. Kirja on yhtä aikaa hauska ja viisas ja se pistää miettimään muutakin kuin omaa napaa, koko maailmankaikkeutta itse asiassa. Harvat maailmankirjallisuuden klassikot ovat hauskoja, mutta Calvino on hieno poikkeus nimenomaan tällä teoksella.

Minkä kirjan olisit halunnut kirjoittaa ja miksi?

Näitä on paljon! Valitsen kotimaisen nykykirjailijan: Elina Hirvosen romaanin Kauimpana kuolemasta. Hirvosen kieli on kauneudessaan omaa luokkaansa ja hän kirjoittaa saarnaamatta oikeasti tärkeistä asioista. Romaani muutti näkemykseni Afrikasta ja sellaisia kirjojen pitäisi olla: saada lukija sekä liikuttumaan että avartamaan näkemyksiään maailmasta. Olisi hienoa osata kirjoittaa yhteiskunnallisista asioista kuten Hirvonen ja yrittää pelastaa kirjoilla maailmaa. Edes vähän.

 

Tutustu kirjailijaan

Ina Westman Twitterissä: Ina Westman @inahtaja
Syliin-romaanin esittely kustantajan sivuilla  ja Lukulampun kaupassa

 

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuva: Miikka Pirinen
Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

Artikkelin avainsanat ja muut aihepiirin artikkelit: mitä luet, haastattelut,

Oletko tutustunut haastattelussa mainittuihin teoksiin tai kirjailijoihin? Miten sinä vastaisit näihin kysymyksiin?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.