Helmi Kekkonen mita luet

Mitä luet, Helmi Kekkonen?

Kirjailija Helmi Kekkonen kertoo, mitä hän lukee parhaillaan, mitä toivoo muidenkin lukevan ja minkä teoksen hän olisi halunnut kirjoittaa itse. Mitä luet -avainsanan alta löydät muidenkin vastauksia samoihin kysymyksiin.

 

Mitä kirjaa luet juuri nyt?

Sain juuri loppuun Maija Muinosen loistavan Mustat paperit, ja sen jälkeen on ollut vaikea aloittaa mitään uutta, lukukokemus oli niin intensiivinen. Olen kuitenkin lukenut ensimmäisen luvun Hernán Letelierin pienoisromaanista Elokuvankertoja, jonka Chileen ja elokuvien maailmaan sijoittuva tarina vaikuttaa kiehtovalta. Pienoisromaanit ovat minusta ihania, tiivis kerronta viehättää. Kesken on myös Tua Forsströmin kaunis runokokoelma Lokakuun iltana soudin järvelle. Luen runoja hitaasti ja melkein aina on joku runoteos kesken.

Mikä on lempikirjasi ja miksi muidenkin kannattaisi lukea se?

On täysin mahdotonta nimetä yhtä lempikirjaa, mutta tärkeimmät kirjat minulle ovat Joyce Carol Oatesin Blondi, Michael Cunninghamin Tunnit, Claudie Gallayn Tyrskyt  ja Marguerite Duras’n Ei muuta. Näissä vimmainen, kaunis, omarytminen ja hallittu kieli yhdistyvät tarinaan, jota on mahdoton unohtaa, ja näiden äärelle palaan uudestaan ja uudestaan.

Mutta jos olisi valittava yksi romaani joka jokaisen on luettava, sanoisin Dostojevskin Rikos ja rangaistus. Siinä on kaikki.

 

Minkä kirjan olisit halunnut kirjoittaa ja miksi?

 

Michael Cunninghamin Tunnit. Jokaisen lukukerran jälkeen mietin, miksi kirjoittaa mitään, kun jotain näin hienoa on jo olemassa.

 

Tutustu kirjailijaan

Helmi Kekkosen teoksiin ja hänen lukukokemuksiinsa voi tutustua kirjailijan pitämässä Sivulauseita-blogissa.

 

Teksti: Lukulampun toimitus, kuva: kirjailijalta

 

Oletko tutustunut haastattelussa mainittuihin teoksiin? Miten sinä vastaisit näihin kysymyksiin?

 

2 comments

  1. Vastaisin, että yksi lempikirjojani on Helmi Kekkosen Valinta. Teki suuren vaikutuksen, ja olen aina vastannut kyselyissä, että sen olisin halunnut kirjoittaa. Hurjan vaikuttava on muuten myös Muinosen Mustat paperit. Meillä on upeita kirjailijoita!

  2. Lukulamppu
    Author

    Arja, hauskaa, että olemme siis haastatelleet suosikkikirjailijaasi. Meillä on tosiaan hyviä, kiinnostavia, kaikin puolin upeita kirjailijoita!

    Jenni / Lukulamppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.