Helena_H

Mitä luet, Helena Hyvärinen?

Facebookissa suositun Dekkariryhmän ylläpitäjiin kuuluva Helena Hyvärinen kertoo, mitä hän lukee parhaillaan, mitä toivoo muidenkin lukevan ja minkä teoksen hän olisi halunnut kirjoittaa itse. Mitä luet -avainsanan alta löydät muidenkin vastauksia samoihin kysymyksiin.

 

Mitä kirjaa luet parhaillasi?

Luen Peter Robinsonin uusinta suomennettua kirjaa Pimeyden kaikki värit. Kun ensimmäinen suomennettu Robinsonin ilmestyi vuonna 2002, luin siitä Hesarista esittelyn. Se vaikutti mielenkiintoiselta, mutta itse kirjan lukeminen ei oikein onnistunut. Kun vuosia myöhemmin minulle suositeltiin Robinsonia, aloitin kirjan lukemisen uudelleen ja silloin se iski. Tarina liikkui kahdessa eri ajanjaksossa ja oli muutenkin mielenkiintoinen. Sen jälkeen luin kaikki suomennokset ja uusinta odotan aina innolla.

 

Mikä on lempikirjasi ja miksi muidenkin kannattaisi lukea se?

Niitä on useita. Varsinaisia kirjoja en ala edes nimeämään vaan nostan esille kirjailijoita. Peter Robinsonin lisäksi vaikka Ian Rankin, Andrea Camilleri, Donna Leon ja Peter James. Suomalaisista Jarkko Sipilä, Seppo Jokinen ja vaikka Sebastian Lindell. Eikä sovi unohtaa myöskään Eija Piekkaria tai Johanna Tuomolaa. Vaikka nämä ovat kaikki dekkaristeja niin luen muutakin. Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja kuvastaa hyvin suomalaista ajattelua ja luonnetta. Runoista voisin heittää Arto Lapin ja Lassi Kämärin runot.

 

Minkä kirjan olisit halunnut kirjoittaa ja miksi?

Näitäkin voisi luetella useita. Mutta ensimmäiseksi nousee mieleen Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla 1-3. Aikoinani näin TV:stä kirjaan perustuvat elokuvat. Sen jälkeen joululomalla luin kaikki kolme kirjaa, uusintana kirjat menivät pääsiäisenä, seuraavana kesänä ja vielä uudellelleen joulolomalla. Sen jälkeenkin olen ne pariin kertaan lukenut. Koska nykyisin minulla on jo paljon kirjoja, jotka pitäisi lukea, niin uusintakierrosta en ehkä ihan lähiaikoina tee. Mutta tämän kirjan kohdalla voi sanonta ’vannomatta para’ pitää paikkansa.

 

Tutustu Dekkariryhmään

Liity Dekkariryhmään Facebookissa

 

Tutustu artikkelissa mainittuihin teoksiin

 

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuva: Helena Hyvärinen
Artikkeli on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

 

Oletko tutustunut haastattelussa mainittuihin teoksiin? Miten sinä vastaisit näihin kysymyksiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.