Harri Winter

Mitä luet, Harri Winter?

Dekkarikirjailija Harri Winter kertoo, mitä hän lukee parhaillaan, mitä toivoo muidenkin lukevan ja minkä teoksen hän olisi halunnut kirjoittaa itse. Mitä luet -avainsanan alta löydät muidenkin vastauksia samoihin kysymyksiin. 

Mitä kirjaa luet parhaillasi?

Luin juuri espanjalaisen Carlos Ruiz Zafónin romaanin Marina. Kiehtova ja maaginen tarina rakkaudesta, petoksesta ja kuolemasta. Zafón on mestari, joka todella osaa ilmeikkään kerronnan jalon taidon.

 

Mikä on lempikirjasi ja miksi muidenkin kannattaisi lukea se?

Norjalaisen Jo Nesbøn dekkarit koukuttivat. Rikospoliisi Harry Hole on ehdottomasti dekkarikirjallisuuden legendoja.

 

Minkä kirjan olisit halunnut kirjoittaa ja miksi?

Uuden Testamentin. Klassikko, jolla riittää lukijoita… Tällä hetkellä ajatukset ovat oman kakkoskirjani Pahan palkka käsikirjoituksessa, joka toivottavasti julkaistaan keväällä 2015. Se on jatko- osa esikoisdekkarilleni Hyvät pahat pojat.

 

Tutustu kirjailijaan

Harri Winter on Turusta kotoisin oleva esikoiskirjailija, purjehtija ja yritysmaailman suolaisissa liemissä keitetty varustamokonkari, joka on tehnyt elämäntyönsä laivoilla ja varustamobisneksessä.

Vuosina 1995–2013 Winter toimi Viking Linen operatiivisena johtajana. Nykyään hän kirjoittaa ja purjehtii talvisin Karibialla. Kesät kuluvat Suomen saaristossa.

 

 Tutustu haastattelussa mainittuihin teoksiinTeksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi

 

Oletko tutustunut haastattelussa mainittuihin teoksiin? Miten sinä vastaisit näihin kysymyksiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.