mita_luet_hanna_morre

Mitä luet, Hanna Morre?

Kirjailija Hanna Morre kertoo, mitä lukee parhaillaan, mitä toivoo muidenkin lukevan ja minkä kirjan hän olisi halunnut kirjoittaa. Mitä luet -avainsanan alta löydät muidenkin vastauksia samoihin kysymyksiin. Morren esikoisromaani Tuonen tahto ilmestyi tänä syksynä.

 

Mitä kirjaa luet parhaillasi?

Minulla on aina monta kirjaa kesken yhtä aikaa. Vaihtelen niitä vireystilan ja fiiliksen mukaan.

Juuri nyt on kesken J. K. Rowlingin Harry Potter ja liekehtivä pikari, jota luen kun olen väsynyt ja kaipaan takuuvarmaa piristystä. Toinen kesken oleva on China Miévillen Toiset, joka on hieno ja vaativa dekkari. Kuntosalilla ja lenkillä kuuntelen Salla Simukan Lumikki-trilogian toista osaa Valkea kuin lumi. Tsemppaa treenissä hyvin, kun ei malta lopettaa ja ”jos mä kävelisin vielä yhden luvun verran…”. Tietokirjanälkääni aloitin juuri Ray Bradburyn Zen sanataiteessa – esseitä luovuudesta. Jospa se vähän inspiroisikin.

 

Mikä on lempikirjasi ja miksi muidenkin kannattaisi lukea se?

Huh. Montako kirjaa saa mainita? Pakko vastata kolme.

Anneli Kannon Pyöveli on mielettömän hieno ja taiten tehty historiallinen romaani. Kanto on onnistunut ujuttamaan romaaniin jännittävän tarinan lisäksi huikean määrän tietoa ilman infodumpin tuntua. Oivallinen oppikirja historiallisen romaanin kirjoittajille ja siitä haaveileville.

Kari Hotakaisen Ihmisen osa on sykähdyttävä, viiltävä tarina. Ihailen ylipäätään Hotakaisen kykyä kirjoittaa kuin aforismeittain, mutta jalat maassa. Hänen terävänäköisyytensä ja kyky tuoda se lukijan iholle on kunnioituksen arvoista.

Sitten viimeisenä on sanottava David Eddinginsin Belgarath-kirja, joka on ikään kuin lisäosa Belgarionin ja Mallorean taruihin. Lähemmäs 1000 sivuinen järkäle kertoo 7000 vuotta vanhan Belgarathin tarinan. Kirja on kulkenut matkassani 20 vuotta ja myönnän, että rakkauteni sitä kohtaan on enemmän nostalgista, mutta tietynlaisesta kliseisyydestään huolimatta se on vetävä ja hauska tarina.

Minkä kirjan olisit halunnut kirjoittaa ja miksi?

Helena Wariksen Pohjakontu-trilogian. Haluaisin osata rakentaa niin vähäeleisen tyylikkään, uskottavan ja samalla fantastisen maailman, joka kumpuaa suomalaisista myyteistä, mutta on silti omanlaisensa. Jossa on ihania, ihastuttavia ja riipaisevia henkilöhahmoja. Tämä kirjasarja sai minut vakuuttuneeksi siitä, että fantasian lajityypistä ei tarvitse luopua, vaikka on aikuinen. Sarja on yksi lukija- ja kirjoittajaelämäni merkkipaaluja.

 

Tutustu kirjailijaan

Hanna Morren kotisivut
Kirjailijan Facebook-sivu 
Kirjailijan blogi

Tuonen tahto -romaani Osuuskumma-kustantamon esittelyssä, Lukulampun kaupassa ja Elisa Kirjassa

 

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuva: Hanna Poropudas / Pohojan akka
Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

Artikkelin avainsanat ja muut aihepiirin artikkelit: mitä luethaastattelut,

 

Oletko tutustunut haastattelussa mainittuihin teoksiin tai kirjailijoihin? Miten sinä vastaisit näihin kysymyksiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.