Elina_Pitkakangas

Mitä luet, Elina Pitkäkangas?

Tuoreen Kuura-nuorenkirjan kirjoittaja Elina Pitkäkangas kertoo, mitä lukee parhaillaan, mitä toivoo muidenkin lukevan ja minkä kirjan hän olisi halunnut kirjoittaa. Mitä luet -avainsanan alta löydät muidenkin vastauksia samoihin kysymyksiin.

 

Mitä kirjaa luet parhaillasi?

Sain juuri luettua loppuun Sally Greenin Puoliksi paha -trilogian päätösosan. Ahmin kaksi edellistä osaa muutamassa päivässä, mikä ei ole minulle lainkaan tyypillistä. Olen lukijana melko hidas. Seuraavana lukujonossa on Justin Croninin The Passage -sarjan toinen osa, Linnake. Trilogian kolmannen osan käännösversio ilmestyy syksyllä, ja olen odottanut kyseistä kirjaa kuin kuuta nousevaa. The Passage kuvaa apokalyptista maailmaa, jossa ihmiskunnan viimeiset henkiinjääneet kamppailevat viruksen saastuttamia hirviöitä, viraaleita, vastaan.

Mikä on lempikirjasi ja miksi muidenkin kannattaisi lukea se?

Minulla on monta lempikirjaa. Nuorempana hullaannuin Annette Curtis Klausen ihmissusista kertovaan romaaniin Blood and chocolate, mutta nykyään luen mieluiten suomenkielistä kirjallisuutta. Esimerkiksi Siiri Enorannan Nokkosvallankumous on tehnyt suuren vaikutuksen kauniilla kerronnallaan ja elävillä henkilöhahmoillaan. Romaani tarjoaa sopivassa määrin romantiikkaa ja melkankolista dystopiakuvaa ja sopii erinomaisesti myös aikuiselle lukijalle.

Minkä kirjan olisit halunnut kirjoittaa ja miksi?

Voi pojat, juuri nyt toivon kaikista eniten, että saisin kirjoitettua seuraavan romaanini Myrskyn loppuun. Jos omia tuotoksia ei kuitenkaan lasketa, näkisin nimeni mieluusti S.E. Hintonin Me kolme ja jengi -romaanin kannessa. Tämä romaani on ihmeellinen, koska se jaksaa hätkähdyttää jokaisella lukukerralla aina vain enemmän ja enemmän. Rakkauteni kirjoihin syttyi mahdollisesti juuri tämän romaanin myötä.

Tutustu kirjailijaan

sisaltoalue_mainospalkki

Tutustu Elina Pitkäkankaan Kuura-kirjaan Lukulampun kaupassa.

sisaltoalue_mainospalkki

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuva: Karin Niemi.
Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

Artikkelin avainsanat ja muut aihepiirin artikkelit: mitä luet, haastattelut.

Oletko tutustunut haastattelussa mainittuihin teoksiin tai kirjailijoihin? Miten sinä vastaisit näihin kysymyksiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.