Tuominen_mita_luet

Mitä luet, Arttu Tuominen?

Kirjailija Arttu Tuominen kertoo, mitä hän lukee parhaillaan, mitä toivoo muidenkin lukevan ja minkä kirjan hän olisi halunnut kirjoittaa. Mitä luet -avainsanan alta löydät muidenkin vastauksia samoihin kysymyksiin.

 

Mitä luet parhaillasi?

 

 

Tapaan lukea rinnakkain tietokirjaa ja romaania, sillä olen todennut erityyppisten kirjojen rytmittävän hyvin toisiaan. Tietokirjapuolella yöpöydälläni lepää Ville Kivimäen Tieto-Finlandia-palkittu Murtuneet mielet, joka käsittelee suomalaisten sotilaiden psyykeä talvi- ja jatkosodassa. Aihe on tärkeä ja kiinnostava, ja samalla se liittyy oman kirjoitusprojektini taustatyöhön. Romaanipuolella on luvussa Kalle Päätalon Iijoki-sarjaan kuuluva Liekkejä laulumailla. Iijoki-sarjan kahlaaminen liittyy noin vuosi sitten aloittamaani viisivuotisprojektiin, jonka päämääränä on lukea läpi koko Kalle Päätalon tuotanto. Seuraavaksi lukupinossa odotta Harri Winterin kiittäviä arvosteluja saanut dekkari Pahan palkka.

 

Mikä on lempikirjasi ja miksi muidenkin kannattaisi lukea se?

 

Lempikirjani on ehdottomasti Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla. Olen lukenut jokaisen osan useasti, ja joka kerta lumoudun tekstin voimasta, ajankuvan tarkkuudesta ja Linnan luomasta maailmasta. Tämä on niitä kirjoja, joita lukiessa on pakko välillä nostaa katse tekstistä, huokaista syvään ja jatkaa sitten lukemista. Tämä kirja kannattaa lukea jo pelkästään ymmärtääkseen suomalaista yhteiskuntaa, mutta myös tarinan takia, sillä se on vetoava.

 

Minkä kirjan olisit halunnut kirjoittaa ja miksi?

 

Alexander Dumasin Monte Criston kreivi on yksi niistä kirjoista, joka sai minut itsenikin aloittamaan kirjoittamisen. Dumasin kostotarina on niin monikerroksinen, mukaansatempaava ja monin tavoin aikaansa edellä, ettei voi kuin hämmästellä. Kun luin sen ensimmäisen kerran, hämmästelin eritoten kirjan sisältämän tiedon määrää. Kirjassa käsitellään niin politiikkaa, ulkomaankauppaa, pörssikursseja kuin lennätinlaitoksen toimintaa aikana, jolloin kirjailijalla ei ollut käytössään televisioita, älypuhelimia saati internetiä. Taustatyön määrän on täytynyt olla valtava! Ei ihme, että kirja on klassikko.

Tutustu kirjailijaan

Arttu Tuominen (s.1981) on porilainen kirjailija, jonka esikoiskirja ilmestyi keväällä 2015. Muistilabyrintti on  Tuomisen monisäikeinen esikoisjännityskirja, jolla hän haastaa kotimaisen jännityksen konkarit.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Tutustu haastattelussa mainittuihin teoksiin ja kirjailijoihin

 

 

 

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuva: kirjailijalta
Artikkeli on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

Artikkelin avainsanat ja muut aihepiirin artikkelit: mitä luet, haastattelutkirjailijat

 

Oletko tutustunut haastattelussa mainittuihin teoksiin tai kirjailijoihin? Miten sinä vastaisit näihin kysymyksiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.