anu_patrakka

Mitä luet, Anu Patrakka?

Dekkarikirjailija Anu Patrakka kertoo, mitä lukee parhaillaan, mitä toivoo muidenkin lukevan ja minkä kirjan hän olisi halunnut kirjoittaa. Mitä luet -avainsanan alta löydät muidenkin vastauksia samoihin kysymyksiin.

 

Mitä kirjaa luet parhaillasi?

Meneillään on ikuisuusprojekti, Miguel Sousa Tavaresin Rio das Flores, joka on Portugalin historiaan perehdyttävä sukutarina. Se on kiintoisa paitsi siksi, että kirjoitan itse Portugaliin sijoittuvia rikosromaaneja ja maan menneisyys kiehtoo, mutta myös kielen opiskelun kannalta. Välillä luen muutakin, seuraavaksi on odottamassa Jaana Lehtiön viimeisin  kirja Älä aivan vielä.

 

Mikä on lempikirjasi ja miksi muidenkin kannattaisi lukea se?

Viime aikoina luetuista pidin erityisesti Jarmo Ihalaisen kirjasta Mitä miehen täytyy. Siinä oli synkkiäkin aiheita, mutta niissäkin näkyi toivonkipinää ja selviytymishuumoria. Jäi hyvä olo, ja se on minulle lukiessa tärkeää.

 

Minkä kirjan olisit halunnut kirjoittaa ja miksi?

Lukiessani Hannu Väisäsen kirjaa Toiset kengät märehdin itsesäälissä, että miksen minä osaa kirjoittaa niin! Kaunista kieltä ja huumorinpilkahduksiakin.

 

Tutustu kirjailijaan

Kirjailijan blogi Normaali irtiotto

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuva: kirjailijalta
Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

Artikkelin avainsanat ja muut aihepiirin artikkelit: mitä luethaastattelutkirjailijat

 

Oletko tutustunut haastattelussa mainittuihin teoksiin tai kirjailijoihin? Miten sinä vastaisit näihin kysymyksiin?

Anu Patrakan teokset on julkaissut Myllylahti-kustantamo, jonka toimitusjohtaja Lassi Junkkarinen on myös Lukulampun osaomistaja. Lukulampun toimittaja ja osaomistaja Jenni Saarilahti tekee freelancerina töitä Myllylahdelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.