AnuHolopainen_800_415

Mitä luet, Anu Holopainen?

Kirjailija Anu Holopainen kertoo, mitä hän lukee parhaillaan, mitä toivoo muidenkin lukevan ja minkä teoksen hän olisi halunnut kirjoittaa itse. Mitä luet -avainsanan alta löydät muidenkin vastauksia samoihin kysymyksiin. Anu Holopaisen uusin kirja on huhtikuussa 2014 ilmestyvä Ilmestyskirjan täti.

 

Mitä kirjaa luet juuri nyt, Anu Holopainen?

Luen Tiina Raevaaran Hukkajokea. Kirja on mahdottoman hieno ja maaginen. Se on vangitseva – pitää lukea ”vielä yksi luku” vaikka keskellä yötä, vaikka pitäisi jo nukkua. Juoni on vellova vyyhti, en vielä tiedä minne tarkalleen ollaan menossa, mutta oletettavasti lopussa kaikki asiat liittyvät yhteeen. Todella tunnelmallinen kirja!

 

Mikä on lempikirjasi ja miksi muidenkin kannattaisi lukea se?

Taolainen tarinakokoelma The Book of Chuang Tzu on eniten elämääni vaikuttanut kirja. Kirja on ilmestynyt lyhennettynä suomennoksena nimellä Joutilaan vaelluksesta: lukuja Chuangtsen kirjasta. Itse hankin kirjan englanninkielisenä pokkaripainoksena taiji-opettajani suosituksesta. Luin kirjaa pitkään ymmärtämättä kunnolla, mistä siinä on kysymys. Tarinat ovat paikoitellen todella rönsyileviä ja fantasiamaisia. Yhtäkkiä jokin loksahti kohdalleen ja aloin ymmärtää kirjaa. Tunnetta on vaikea selittää – kuin olisi syönyt jotakin tajuntaa laajentavaa mutta silti turvallista sientä.

 

Minkä kirjan olisit halunnut kirjoittaa ja miksi?

Olisin halunnut kirjoittaa Harry Potterit, niin sen jälkeen olisin voinut kirjoittaa rikkaana ihan mitä huvittaa! Mutta oikeastaan en ollenkaan ihmettele, että J.K. Rowling halusi julkaista uusimman kirjansa Käen kutsu salanimellä, sillä kun häneltä ilmestyi Paikka vapaana -romaani Harry Potterien jälkeen, kirjaa verrattiin koko ajan Potter-sarjaan. Jotkut lukijat ja kriitikot eivät näytä tykkäävän siitä, että kirjailija kirjoittaa erityyppisiä kirjoja, vaan he vertaavat kaikkea uutta tuotantoa vaikkapa kirjailijan esikoiskirjaan.

 

Tutustu kirjailijaan

Anu Holopaiseen ja hänen teoksiinsa voi tutustua Kirjailijan kävelyretkiä -blogin sekä kirjailijan Facebook-sivun kautta.

 

Tutustu artikkelissa mainittuihin kirjoihin

Anu Holopaisen Ilmestyskirjan täti Lukulampussa

Tiina Raevaaran Hukkajoki Lukulampussa

The Book of Chuang Tzu Bookyssa

Joutilaan vaelluksesta: lukuja Chuangtsen kirjasta HelMet-kirjastossa

J.K. Rowlingin Harry Potter ja viisasten kivi Lukulampussa

J.K. Rowlingin Paikka vapaana Lukulampussa

Robert Galbrightin Käen kutsu Lukulampussa

 

 

Teksti: Lukulampun toimitus, kuva: kirjailijalta

 

Oletko tutustunut haastattelussa mainittuihin teoksiin? Miten sinä vastaisit näihin kysymyksiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.