anttiheikkinen

Mitä luet, Antti Heikkinen?

Kirjailija Antti Heikkinen kertoo, mitä hän lukee parhaillaan, mitä toivoo muidenkin lukevan ja minkä teoksen hän olisi halunnut kirjoittaa itse. Mitä luet -avainsanan alta löydät muidenkin vastauksia samoihin kysymyksiin. Antti Heikkinen on saanut esikoisromaanillaan Pihkatappi sekä Savonia- että Kalevi Jäntin palkinnot.

Mitä kirjaa luet parhaillasi?

Minulla on tällä hetkellä lueskelun  – huom. lueskelun, ei lukemisen – alla montakin eri kirjaa. Väännän itse omaa kirjaa kasaan, ja ylimalkainen kirjojen plaraaminen on hyvä tapa nollata päätä. Elämäkertoja siellä taitaa enimmäkseen olla, esimerkiksi Esko Salmisen muistelmat ovat takuuvarmaa kamaa. Loistava kirja, joka on oiva yhdistelmä teatterihistoriaa, anekdootteja, viisaita ajatuksia ja näyttelemisen teoriaa. Myös Veikko Huovisen novelleista löytyy oivaa asiaa hetkeen kuin hetkeen.

Mikä on lempikirjasi ja miksi muidenkin kannattaisi lukea se?

Pirun vaikea yhtä nostaa… mutta jos nyt jonkun itselleni tärkeän peruskiven otan esille, niin Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla –trilogiaa tohtisin suositella itse kenellekin. Se on huikea jo lähtökohtaisesti: yksi mies ottaa urakakseen kuvata ajanjakson 1800-luvun lopulta sotien jälkeiseen aikaan. Linna tekee sen henkilöiden ja ihmisten kautta, ihmiskuvaus on
tarkkaa ja ihmisyyden kuvaus paikoin jopa karmean realistista. Siinä lie jo yksi hyvä syy lukemiseen. Lempikirjailijaani en osaa sanoa, mahdotonta niitä on käydä erittelemään.

 

Minkä kirjan olisit halunnut kirjoittaa ja miksi?

No niitä nyt on moniakin, aiheita nimittäin. Enpä mahda uskaltaa yhtään mainita, jotta ei vaan kukaan niitä nappaa!  Tai no, yksi voisi olla roadmovie venäläisestä rekkakuskista, joka päätyy kulkupeleineen ojaan sisäsuomalaisessa pikkukylässä ja saa ainoaksi auttajakseen evakkomummon. Lopulta kaksikko matkaa mutkaista tietä luovutettuun Karjalaan, osuu nokatusten Venäjän presidentin kanssa ja jättää vahingossa jälkensä maailman historiaan.

Tutustu kirjailijaan

Antti Heikkisen esittely kustantajan sivuilla
Antti Heikkinen Ylen haastateltavana
Antti Heikkisen esikoisromaani Pihkatappi Lukulampun kaupassa

 

 Tutustu haastattelussa mainittuihin teoksiin

Veikko Huovisen tuotantoa Lukulampun kaupassa
Esko Salmisen omaeläkerrallinen teos Toinen näytös Lukulampun kaupassa
Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla Lukulampun kaupassa

 

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuva: Kustannusosakeyhtiö Siltala / Laura Malmivaara

 

Oletko tutustunut haastattelussa mainittuihin teoksiin? Miten sinä vastaisit näihin kysymyksiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.