minna_rytisalo_lempi

Minna Rytisalo: Lempi

Viikon kirjamme on Minna Rytisalon kesällä ilmestynyt esikoisromaani Lempi. Lapin sodasta ja sen seuraamuksista kertova teos on saatavana painettuna ja e-kirjana. Lue kirjan alku!

 

Minna Rytisalo on ammatiltaan äidinkielen opettaja. Haastatteluissa hän on kertonut Lempi-romaanin saaneen alkunsa ajatusleikistä ylioppilaskokeita valvoessa. Lue Helsingin Sanomien haastattelu. Teos on ehdolla Helsingin Sanomien vuoden parhaan esikoisteoksen palkinnon saajaksi. Koillissanomien haastattelussa kirjailija kertoo teoksen menestyksen aiheuttaneen kiirettä niin arjessa kuin vauhdikkaasti käynnistyneessä kirjailijaelämässä. Lue haastattelu.

Lempi sijoittuu siis Lapin sodan aikaan. Sota ja eräs siskosten kesken vitsikkääksi kilpailuksi tarkoitettu idea muuttavat pysyvästi monen ihmisen elämän. Lempin keskiössä ovat kaksi siskosta ja lapsenpiika. Rytisalo kertoo tarkalla, hienovaraisella ja melko niukalla tyylillä, miten sattumalla voi olla suuri merkitys naisten ja sitä myöten myös miesten elämässä. Lempi-romaani saa kysymään, mitä lempi on, ja etenkin, voisiko kirjan tarina tai edes osa olla totta. Onko sota-aikaan jollekin tai joillekin tapahtunut näin?

Villasukka kirjahyllyssä -blogin pitäjään teos on tehnyt suuren vaikutuksen: ” Avasin kirjan kirjaston rannassa nurmikolla istuen, paikka tuntui juuri oikealta tälle kirjalle vaikka kyseessä olikin joen- eikä järvenranta. Päälleni ehti tipahtaa useampia vesipisaroita ennen kuin maltoin laskea kirjan käsistäni ja siirtyä sisälle jatkamaan lukemista. Kirjalle olisi ihan hyvin voinut tipahtaa kyyneliäkin, niin vahvasti Lempi alkaa. Istuin lukemassa tunnin ja toisenkin, kiirehtimättä, nauttien eteeni kauniina tipahtelevista sanoista.” Lue koko blogiarvio.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Lue e-kirjan alku

 

Minna Rytisalon Lempi (Gummerus 2016) on saatavana painettuna sekä e-kirjana.

Painetun teoksen hinta on 25,30 € Lukulampun kaupassa.  Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

E-kirjan hinta on Elisa Kirjassa 19,50 €. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea teoksen alun veloituksetta. Myös Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.