minna_maijala_minna_canth

Minna Maijala: Herkkä, hellä, hehkuvainen – Minna Canth

Viikon kirjamme on Minna Maijalan kirjoittama Minna Canth -elämäkerta Herkkä, hellä, hehkuvainen – Minna Canth. Teos on saatavana e-kirjana ja painettuna. Lue e-kirjan alku veloituksetta ja tutustu myös Canthin tuotantoon, jota on julkaistu runsaasti myös e- ja äänikirjoina.

 

Minna Canth (1844–1897) oli aikansa merkittävimpiä kirjailijoita ja rohkea naisten ja köyhien puolestapuhuja. Hänet nostettiin naisasialiikkeen esitaistelijaksi jo elinaikanaan, vasten tahtoaan. Ideologiaa palvellut yksipuolinen kuva Canthista on vaikuttanut myös hänen teostensa tulkintaan. Elämäkertateoksessa Herkkä, hellä, hehkuvainen – Minna Canth kirjallisuudentutkija Minna Maijala osoittaa Canthin monipuolisuuden ja herkkävireisyyden. Minna Canth kiehtoo kirjailijana, henkilönä ja vaikuttajana.

Kiiltomato-sivuston arviossa kiinnitetään huomiota, miten lämpimästi Maijala suhtautuu Canthiin ja miten inhimillisen kuvan hän tästä piirtää: ”Kiinnostavimmin kirjassa hahmotellaan Canthin persoonan moninaisuutta ja ristiriitaisuutta. Hän oli hyvin kunnianhimoinen kirjallisesti, ja kollegiaalisesti sosiaalinen, kun sai olla omimmassa ympäristössään Kuopion Kanttilassa, mutta yksityisessä ajattelussaan hän tunsi haurautta ja haavoittuvuutta, joiden myötä hänen hahmoonsa tulee nyt kosolti inhimillistä hehkua.” Lue koko arvio.

Tutustu Minna Canthiin Kuopion kaupungin Minna Canth -sivuilla.Lue myös Lukulampussa aiemmin ilmestynyt kuvapitoinen artikkeli Kirjailijan kintereillä: Minna Canthin Kuopio.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Tutustu Minna Canthin tuotantoon

 

Minna Maijalan teos Herkkä, hellä, hehkuvainen – Minna Canth (Otava 2014) on saatavana e-kirjana ja painettuna teoksena.

E-kirjan hinta on 4,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea teoksen alun veloituksetta.  Teoksen voi ostaa itselle tai lahjaksi.

Painetun teoksen hinta on 35,20 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Kaupassamme on myynnissä myös useita Minna Canthin teoksia joku painettuina tai CD-äänikirjoina. Tutustu täällä.  Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

Minna Canthin teoksia on julkaistu myös e-kirjoina ja äänikirjoina. Tutustu Elisa Kirjassa.  Tarjolla on yksitoista ilmaiseksi ladattavaa ja luettavaa e-kirjaa sekä useita äänikirjoja, hinnat alk. 6,90 €.

E- ja äänikirjoja voi ostaa itselle tai lahjaksi. Myös Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.