minna_evasoja_shoshin

Minna Eväsoja: Shoshin – aloittelijan mieli

Viikon kirjamme on Japanista kertova uutuustietokirja, Minna Eväsojan Shoshin – aloittelijan mieli: Japanilaisia ajatuksia ja ajatuksia Japanista. Teos on saatavana e-kirjana ja painettuna teoksena. Lue e-kirjan alku veloituksetta. Artikkelissa on linkkejä Minna Eväsojan haastatteluihin Lukulampussa.

 

”Sensei auttoi minua ymmärtämään, että oppimisessa tekojen ei tarvitse olla täydellisiä, mutta ne tulee tehdä oikealla asenteella. Opiskelu on ennen kaikkea sydämen sivistämistä, ja se tehdään itseä varten, jotta myöhemmin voi jakaa oppimastaan muille.” (teoksen alkupuheesta)

Minna Eväsoja on Suomen ensimmäinen ja ainoa Japanin-tutkimuksen oppiaineesta valmistunut tohtori, ensimmäinen suomalainen nainen perinteisessä japanilaisessa teekoulussa, tutkija ja myös kirjailija.

Eväsojan tietokirja Melkein geisha ilmestyi vuonna 2016 ja sai suuren suosion. Myös uusi kirja perustuu Japanin-tietäjän omiin kokemuksiin ja oppeihin. Hän avaa kirjassa japanilaista viisautta helposti lähestyttävällä tavalla. Lähtökohtana on Sydämen kirjeenä tunnettu vanha teksti, jossa kerrotaan shoshinista, aloittelijan mielestä. Shoshin tarkoittaa avointa, ennakkoluulotonta ja samaan aikaan nöyrää ajattelutapaa ja asennetta.

Melkein geishan ilmestyttyä Minna Eväsoja sanoi, että hän voi nyt kirjoittaa vapaasti. Lue artikkeli Hurmaava ja hullu Japani – mikä siinä kiehtoo? Haastateltavana Minna Eväsoja. Siinä Eväsoja kertoo, miten hänestä tuli japaninopiskelija ja tutkija. Hän pohtii myös vanhaa ja uutta japanilaista kulttuuria ja sitä, miksi se kiinnostaa suomalaisia ja muitakin länsimaalaisia.

Lue myös haastattelu Mitä luet, Minna Eväsoja?

sisaltoalue_mainospalkki

 

Lue e-kirjan alku

Minnan Eväsojan Shoshin – aloittelijan mieli: Japanilaisia ajatuksia ja ajatuksia Japanista (Gummerus 2018) on saatavana e-kirjana ja painettuna teoksena.

E-kirjan hinta on 16,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta. E-kirjoja voi ostaa itselle tai antaa lahjaksi. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 24,20 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä.  Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.