minna_eväsoja_melkein_geisha

Minna Eväsoja: Melkein geisha – hurmaava ja hullu Japani

Viikon kirjassa pohditaan, mikä Japanissa ihastuttaa, kummastuttaa tai ärsyttääkin länsimaalaista. Japani-asiantuntija Minna Eväsojan helppolukuinen ja monenlaisia tarinoita sisältävä muistelmateos Melkein geisha on saatavana painettuna ja e-kirjana. Lue e-kirjan alku.

 

Minna Eväsoja on Suomen ensimmäinen ja ainoa Japanin-tutkimuksen oppiaineesta valmistunut tohtori, ensimmäinen suomalainen nainen perinteisessä japanilaisessa teekoulussa, tutkija ja myös kirjailija. Melkein geisha -teoksessa hän kertoo kokemuksia Japanin-ajoiltaan. Millaista on asua yksin nuorena länsimaisena naisena Kiotossa, millaista on sensein opissa, mikä sumopainissa kiehtoo? Entä miten oppia japanilainen käytöskoodisto – ja toisaalta suhtautua siihen, että esimerkiksi sairauden aikana muutoin kohteliaat japanilaiset eivät autakaan? Kirjan viitisenkymmentä lyhyttä kertomusta valottavat japanilaisten tapoja ja kulttuuria monista näkökulmista.

Eniten minua kiinnostaa -tie blogissa kiitetään kirjan tyyliä: ”Eväsoja on rehellinen ja kaunistelematon, muttei kuitenkaan missään määrin mässäile tai etsi shokkiefektejä. Pikemminkin hänen otteensa on rauhallinen ja lempeä, vaikka kritiikkiäkään ei säästellä.” Lue koko blogiarvio. Myös Talouselämässä luonnehditaan teosta rehelliseksi. Lue koko arvio.

Myös Lukulampun haastattelussa Minna Eväsoja pohtii, mikä suomalaisia ja muita länsimaisia kiehtoo Japanissa, olipa kyse ikiaikaisesta estetiikasta, tämän päivän mangasta tai Haruki Murakamin teoksista.

– Sanoisin, että japanilainen yksinkertaisuus menee kaiken hienostuneisuuden ja koristeellisuuden yli: ei haeta käytännöllisyyttä vaan täydellistä muotoa, Eväsoja sanoo.

Lue koko haastattelu.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lue e-kirjan alku

 

Minna Eväsojan Melkein geisha – hurmaava ja hullu Japani (Gummerus 2016) on saatavana painettuna ja e-kirjana.

Painetun teoksen hinta on kovakantisena 26 €, pehmeäkantisena 9,30 €. Tutustu ja osta täällä.  Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

E-kirjan hinta on 19,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea teoksen alun veloituksetta. E-kirjojakin voi ostaa itselle tai lahjaksi. Myös Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.