lahja_800_415

Millainen on hyvä lahjakirja?

Lukulamppu vinkkaa lahjaksi sopivista kirjoista Lahjaksi-avainsanan kautta. Listaan kootaan kirjoja, jotka sopivat lahjaksi silloinkin, kun lahjan saajan kirjamausta ei ole täyttä varmuutta. Hyvällä arvauksella voi useinkin osua oikeaan!

 

Sitaatteja ja kokoelmia

9789510407660_frontcover_draftKokoelmakirjat ja antologiat sopivat selailtavaksi ja luultavasti kokoelmissa on jotain tuttua luettavaa sellaisellekin, joka ei ole lukenut paljon. Isänpäivän hittejä lienee Aika velikultia. Kirjaan on koottu sitaatteja Väinö Linnan Tuntemattomasta sotilaasta.

Runokokoelmat kestävät aikaa ja antavat paljon. Tomi Kontion Kuviot tähdistä, kengät maailmasta kokoaa yksien kansien väliin Kontion runot vuosilta 1993-2011. Tämän runon haluaisin kuulla taas perustuu pitkäaikaiseen radio-ohjelmaan, jossa kuulijat toivovat runoja.

 

Paljon katseltavaa

9789511270454Kirjat, joissa on runsas kuvitus, ovat mainioita lahjakirjoja. Vaikka saaja ei olisi innokas lukija, riittää komeissa kuvissa katseltavaa. Valokuvakirjat ovat helposti lähestyttäviä ja niitä voi pitää niin sanottuina kahvipöytäkirjoina – kirjan voi huolettomasti jättää esille halutessaan antaa itsestään fiksun vaikutelman. Kuvitettuun kirjaan on helppo tarttua ja siitä syntyy keskusteltavaa.

Taiteen helmet esittelee sata suomalaista maalausta. Aarresaaret kuvaa Helsingin ulkosaaristoa. Fingerpori from Finland sopii mainiosti lahjaksi englanninkieliselle ystävälle, jonka haluaa tutustuttaa suomalaiseen huumoriin.

 

Ikäkauteen sopivia teoksia

978-952-492-876-2Tietyn ikäisille vastaanottajille löytyy oikeita täsmäteoksia – vaikka toki Lukulamppu suosittelee kaikenikäisiä lukijoita lukemaan ennakkoluulottomasti kirjoja kohderyhmäajattelusta riippumatta. Lähipiirin nuorelle sopii hyvin vaikkapa joululahjaksi Maailma on sun, johon on koottu tarinoita aikuiseksi kasvamisen iloista ja suruista. Rauhoittavampaa lukemista taas on hengellinen Suo, Herra, toivon kynttilöiden loistaa, jonka voisi paketoida vaikkapa lohtua ja virkistystä kaipaavalle sukulaismummolle tai -papalle.

 

Teksti: Salla Brunou / Lukulamppu.fi. Kuvat: kansikuvat kustantajilta. Lahjapaketin kuva: Stefano Mortellano, Creative Commons -lisenssi CC BY 2.0.
Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä 1.0 -lisenssillä.

 

Millaisia kirjoja sinä annat lahjaksi ja kenelle?

4 comments

 1. Puiden kansa (uudistettu painos 2014) on ajaton ja kaunis lahjakirja valokuvauksesta, luonnosta ja kansanperinteestä kiinnostuneille – eli kaikille.

 2. tuija autio

  Omille lapsille Mauri Kunnaksen uutuus ja samoin Aino Havukaisen ja Sami Toivosen uutuus.
  Pitää tietää lahjan saajan mieltymyksistä , onko se sitten dekkari,elämänkerta ,romanttinen kirja vai joku muu . Kirja on aina hyvä lahja ja jos ei osaa valita sopivaa niin lahjakortti kirjakauppaan siitä ainakin itse tykkäisin.

  • Lukulamppu
   Author

   Lahjakortti on tosiaan aina varma nakki, niin lahjan saaja voi valita jotain taatusti mieluisaa luettavaa!

   Salla / Lukulamppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.