1

Miksi kierrätyskirja on hyvä lahja?

Kirjapaketit kuuluvat jouluun, totta kai. Mutta kirjan ei aina tarvitse olla uusi, vaan kierrätyskirjankin voi hyvin antaa lahjaksi. Listasimme muutaman syyn, miksi kierrätyskirja sopii joululahjaksi.

Artikkeli ilmestyy yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa.*

img_0944_4

Kierrätyskirja yllättää

Kierrätyskirjojen joukosta voi löytää aarteen: lahjansaajan lapsuudensuosikin tai vaikka hänen harrastukseensa liittyvän kirjan. Moni osaa odottaa lahjaksi kauden uutuutta, joten vanha kirja voi yllättää iloisesti. Antikvariaatit ja kierrätyskeskukset ovat myös hyviä paikkoja kartuttaa tietynlaisten kirjojen kokoelmaa. Esimerkiksi Keltaisen kirjaston teokset ovat hyvin esillä Kierrätyskeskuksen myymälöissä.

img_0029_2_3

 

Kierrätyskirja on edullinen

Kierrätyskeskuksista löytää kirjoja jopa ilmaiseksi, ja muutenkin hinnat ovat eurosta, parista ylöspäin. Tällainen joululahja ei siis rokota kukkaroa kovasti – tai vaihtoehtoisesti voit antaa lahjaksi vaikkapa kokonaisen kirjapinon edullisesti.

img_6770_7

 

Kierrätyskirja on ekologinen

Kierrätyskeskus ilmoittaa jokaisen verkkokaupassaan myynnissä olevan kirjan kohdalla, paljonko sen ostaminen säästää luonnonvaroja (uuteen kirjaan nähden). Tutustu eri kirjojen luonnonvarasäästölaskelmiin. Lue myös aiemmin ilmestynyt artikkeli Lainaa ja kierrätä – näin luet ekologisesti.

img_0031_5_4
Kierrätyskirja voi olla kuin uusi

Käytetyn kirjan ostaminen etenkin verkosta voi arveluttaa: onko kirja ehjä, siisti ja raikas? Huomaa, että Kierrätyskeskuksen verkkokaupassa on kerrottu jokaisen kirjan kohdalla sen kuntoluokka. Verkkokaupassa on myös oma osionsa Kirja lahjaksi. Sinne on kerätty parhaassa kunnossa olevia kirjoja eri genreistä. Tutustu lahjakirjojen osioon. Tämän artikkelin kuvissa näkyvät kirjat ovat tällä hetkellä (16.12.2018) myynnissä Kirja lahjaksi -osiossa.

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuvat: Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus
Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

sisaltoalue_mainospalkki

Lisää kirjoja löydät Kierrätyskeskuksen verkkokaupasta.
Jos verkkokaupasta tilatut kirjat noudetaan Kierrätyskeskuksen myymälästä, tilaukseen ei tule toimituskuluja. Katso verkkokaupan toimitusehdot.

Kuukauden kirjateema näkyy myös kaikissa Kierrätyskeskuksissa. Kuukauden kirjat ovat kassojen lähettyvillä.

sisaltoalue_mainospalkki

*Artikkeli ilmestyy osana Lukulampun ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n sisältöyhteistyötä. Lue lisää Lukulampun yritysyhteistyöstä.


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy on sosiaalinen, voittoa jakamaton yhteiskunnallinen yritys. Toiminnan tavoitteena on elinympäristön parantaminen tavaroiden uudelleenkäyttöä edistämällä sekä tarjoamalla ympäristökasvatusta ja -koulutusta erilaisille ryhmille.

Tutustu Kierrätyskeskukseen.
Tutustu Kierrätyskeskuksen verkkokauppaan ja sen kirjatarjontaan.
Lue Lukulampun Kierrätyskeskus-artikkelit.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.