mikko_kamula_iso_harka

Mikko Kamula: Iso härkä

Viikon kirjamme on Mikko Kamulan Iso härkä. Metsän kansa -sarjan toinen osa kuljettaa Savon sydämeen, 1400-luvun elämään ja suomalaisen mytologian keskelle. Teos on saatavana e-kirjana ja painettuna. Lue e-kirjan alku veloituksetta.

 

”Metsä oli synkkä ja tuoksui mädäntyneille lehdille. Oli hiljaista. Tenho tiesi näkevänsä unta. Hän oli nähnyt tämän saman unen aikaisemmin mutta ei muistanut, mitä siinä tulisi tapahtumaan. Tenho seurasi edellä leijailevaa pientä sinistä liekkiä, joka oli hyvin hauras ja lepatti välillä kuin olisi ollut sammumaisillaan. Liekki oli Tenhon ainoa mahdollisuus päästä pois täältä. Takana oli jotain pelottavaa ja vaarallista, ja hän pysyi turvassa vain pitämällä katseensa tiukasti pienessä liekissä ja seuraamalla sitä.” (teoksen alku)

Mikko Kamula on tamperelainen kirjailija ja kansanperinteen asiantuntija. Hänen kuusiosaiseksi tarkoitettu romaanisarjansa Metsän kansa on edennyt toiseen osaan.

Ensimmäisessa osassa, Ikimetsien sydänmailla (Gummerus 2017), Kamula esitteli Juko Rautaparran uudisraivaajaperheen. 1400-luvun Savoon sijoittuva romaani yhdisti sujuvasti menneen ajan elämän ja uskomukset, suomalaisen mytologian.

Tänä vuonna ilmestynyt Iso härkä jatkaa perheeen tarinaa. Mikä on verinen, uhkaava härkä, josta perheen nuorin poika Tenho näkee unia? Samaan aikaan myös Tenhon kotiseuduille kantautuu huhuja suuresta eläimestä, joka tekee ympäri maata tuhojaan. Uhan kasvaessa Tenho lähtee yhdessä tietäjän kanssa etsimään neuvoa lappalaisilta noidilta. Kaikki huipentuu suureen taisteluun. Sitä ennen muillakin perheenjäsenillä on omat murheensa ja taistelunsa, onneksi myös ilonsa ja salaisuutensa.

Teoksen teemoja on esitelty muun muassa Lumiomena-blogissa. Lukukokemus on ollut koukuttava: ”Kokonaisuus on siis sekä runsas että sujuva. Iso härkä, kuten Kamulan romaanisarjan edellinenkin osa, on koukuttavaa ja upottavaa luettavaa, jonka parissa sivut kääntyvät kuin huomaamatta – on kuin saisi takaisin jotain lapsuuden lukuahmimisiästä! Fiktiivinen mennyt herää henkiin, folkloreainekset elävät varsin moderneissa (ja siksi samastuttavissa) henkilöissä, – -” Lue koko blogikirjoitus.

Mikko Kamula on kertonut kirjasarjansa taustoista ja omasta henkilöhistoriastaan Aamulehden haastattelussa. Lue artikkeli. Tutustu myös Mikko Kamulan esittelyyn Wikipediassa  ja Lukulampun esittelyjuttuun kirjasta Ikimetsien sydänmailla.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lue e-kirjan alku

Mikko Kamulan Iso härkä (Gummerus 2018) on saatavana e-kirjana ja painettuna teoksena.

E-kirjan hinta on 17,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 28,90 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä.  Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.