mikko_kamula_ikimetsien_sydänmailla

Mikko Kamula: Ikimetsien sydänmailla

Viikon kirjamme on Mikko Kamulan Ikimetsien sydänmailla, 1400-luvun Savoon ja kansanuskon maailmaan vievä esikoisromaani. Teos on saatavana e-kirjana ja painettuna teoksena. Tutustu teokseen ja lue e-kirjan alku veloituksetta.

 

Mikko Kamula on kansanperinteen tutkija ja harrastaja. Hänen esikoisromaaninsa Ikimetsien sydänmailla aloittaa kuusiosaisen Metsän kansa -sarjan.

Ikimetsien sydänmailla -romaani sijoittuu 1400-luvun Savon metsämaille ja kertoo Juko Rautaparran uudisraivaajaperheestä. Yhtäältä kuvaus liikkuu arkisissa askareissa ja eri ikäisten ihmisten tavanomaisessa elämässä. Toisaalta romaani herättää henkiin suomalaisen mytologian: hyvät ja pahat taiat, haltijat, monenlaiset uskomukset. Teosta voi lukea kuin seikkailukertomusta tai nauttia siitä, millaisen kurkistusikkunan se tarjoaa muinaisen Suomeen.

”Kamulan tekstin on määrä viihdyttää, mutta myös opettaa. Kirjailija tahtoo antaa suomalaisille takaisin muinaisten maanmiestemme perinnön”, todetaan Aamulehden haastattelussa, jossa Kamula kertoo määrätietoisesta halustaan ja työstään kirjoittaa jotain suurta, mahdollisimman montaa suomalaista koskettavaa. Lue koko haastattelu.

”Tarina ja ennen kaikkea myyttien ja historian sekoittuminen Rautaparran perheen kuvaukseen ovat Kamulan esikoisromaanin suurimmat vahvuudet”, arvioidaan Lumiomena-blogissa. Lue koko blogiarvio. ”Metsän ja luonnon Kamula kuitenkin tuntee, ja se välittyy väkevästi. Seikkailua ja jännitystäkin hän onnistuu luomaan, kun miesjoukko kaataa karhua tai nuori Tenho etsii aarnivalkeaa”, sanoo taas Helsingin Sanomien Suvi Ahola, joka myös moittii teos esimerkiksi kerronnan kömpelyydestä. Lue koko arvio.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lue e-kirjan alku

Mikko Kamulan Ikimetsien sydänmailla (Gummerus 2017) on saatavana e-kirjana ja painettuna.

E-kirjan hinta on 20,50 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta. E-kirjoja voi ostaa itselle tai antaa lahjaksi. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 28,90 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.