mika_waltari_sinuhe_egyptiläinen_äänikirja

Mika Waltari: Sinuhe egyptiläinen

Viikon äänikirjamme ei esittelyjä kaipaa: Mika Waltarin Sinuhe egyptiläinen on edelleen tunnetuimpia suomalaisia teoksia maailmallakin, ja se on valittu lukijaäänestyksessä Vuosisadan kirjaksi.  Vaikka olisit jo tutustunut Sinuheen, teos kestää useitakin lukukertoja. Ja kuuntelukertoja! Kuunnelma- tai äänikirjaformaatti tuo tunnetusti uuden tuntuman tuttuunkin teokseen.

 

Mika Waltarin Sinuhe egyptiläisen ensipainos on vuodelta 1945. Sittemmin teos on käännetty neljällekymmenelle kielelle, ja Sinuhe on nähty ja kuultu myös mm. kuunnelmana, elokuvana ja balettina. Siitä on ilmestynyt myös ruotsalainen sarjakuva.

Muinaiseen Egyptiin sijoittuvaa ja faaraon henkilääkäristä kertovaa teosta on kiitetty erityisesti sen tarkkuudesta, joskin Waltarin tiedetään ottaneen myös taiteilijan vapauksia esimerkiksi lääketiedettä kuvatessaan. Waltarin kerrotaan kirjoittaneen teostaan suuren innoituksen vallassa ja nähneen vaivaa yksityiskohtien kanssa. Eräässä haastattelussa tuottelias Mika Waltari arvioi, että Sinuhe on hänen paras teoksensa.

Sinuhe egyptiläinen on monitasoinen. Sitä voi lukea jännittävänä seikkailukertomuksena tai esimerkiksi yhteiskunnallisia, tasa-arvoon liittyviä ja uskonnollisia kysymyksiä pohdiskellen.

Wikipediassa on esitelty Sinuhe egyptiläistä laajasti. Yleisradion Elävässä arkistossa voi tutustua Sinuhe egyptiläinen -kuunnelmaan.

Waltarin Sinuhe egyptiläiseen voi tutustua myös Yleisradion Kirjojen Suomi -sivustolla.  Sivustolla on listattuna kirja jokaiselta Suomen itsenäisyyden vuodelta. Tutustu listaan ja kirjoihin; Mika Waltarin ja Sinuhe egyptiläisen esittely on täällä. Lokakuussa 2017 julkistettiin Yleisradion järjestämän Vuosisadan kirja -lukijaäänestyksen tulokset, ja Sinuhe egyptiläinen voitti. Lue Yleisradion sivuilta lisää aiheesta.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Kuuntele kuunnelman tai äänikirjan alku

Mika Waltarin Sinuhe egyptiläinen (WSOY 1945) on saatavana kuunnelmana, äänikirjana ja painettuna teoksena.

Äänikirja on myynnissä Elisa Kirjassa kahtena versiona.

Teoksen voi kuunnella yhtenätoista äänikirjana, joissa kaikissa on kaksi osaa Ylen Radioteatterin Sinuhe egyptiläinen -kuunnelmasta vuodelta 1982. Yhden kuunnelmaäänikirjan hinta on 4 €. Tutustu ja osta täällä: kaikkien äänikirjojen alut ovat kuunneltavissa veloituksetta

Sinuhe egyptiläinen -äänikirja on myynnissä kahtena osana, yhden osan hinta on Elisa Kirjassa 14,90 €. Äänikirjan lukijana on Lars Svedberg ja julkaisuvuosi on 2010. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella osien alut veloituksetta. Äänikirjoja voi ostaa itselle tai antaa lahjaksi. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painettu teos maksaa alk. 24,20 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä.  Kaupassa on myynnissä myös sarjakuva-Sinuhe hintaan 17,30 €. Sarjakuva on ruotsalaisen sarjakuvataiteilijan Bo Vilsonin alias Bovilin piirtämä, ja se ilmestyi alun perin Året i Runt -lehdessä 1950. Tutustu ja osta täällä.  Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

sinuhe_egyptiläinen_sarjakuva

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.