mika_poutala_kuva_mikapoutala

Mika Poutala: Ilman kirjoja olisin todella erilainen

Mika Poutala on olympiapikaluistelija, liiketoiminnan sparraaja ja tietokirjailija – ja myös innokas lukija ja tuttu näky Espoon Nihtisillan Kierrätyskeskuksessa. Esitimme Poutalalle kysymyksiä kirjoista ja lukemisesta.

Artikkeli ilmestyy yhteisyössä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa.*

Mika Poutala, millainen lukija olet?

– Innostuin kirjojen lukemisesta vasta reilu seitsemän vuotta sitten. Sitä ennen olin lukenut vain pakottamalla koulussa. Sittemmin olen lukenut vähintään 50 kirjaa joka ikinen vuosi.

Mitä luet juuri nyt?

– Juuri nyt luen pariakin kirjaa.

Ensimmäinen on Elli Meklinin Nimesi on rakastettu – mielenterveyden itsehoito-opas ja toinen Matthew Walkerin Miksi nukumme – unen voima.

Miksi lukeminen kannattaa? Mitä lukeminen sinulle antaa?

– Minulle lukemisen paras juttu on se, että opin uutta. Ilman kirjojen lukemista olisin tosi erilainen ihminen. Lukeminen on vaikuttanut ajatteluuni ja sitä kautta käytökseeni ja käyttäytymiseeni tosi paljon.

Mistä hankit lukemista?

– Otan aika paljon uutuuskirjoja suoraan netistä. Tykkään myös penkoa kirjoja kierrätyskeskuksissa ja kirppiksillä. Käyn etenkin Nihtisillan Kierrätyskeskuksessa.

Mitä teet jo luetuille kirjoille?

– Tykkään laittaa kirjat aina talteen kirjahyllyyni, koska teen usein merkintöjä kirjoihin ja palaan niihin uudelleen. Lainailen myös kavereille kirjoja.

Miten voi päästä lukemisessa alkuun ja saada lukeminen sujumaan?

– Mielestäni tavoitteen asettaminen on hyvä tapa pitää motivaatiota yllä.

Kannattaa myös pilkkoa se tavoite niin pieniin osiin, että tietää, montako sivua pitää lukea joka päivä tai edes viikkotasolla. Silloin tavoite ei ainakaan tunnu ylivoimaiselta.

Lisää tietoa Mika Poutalasta on hänen kotisivuillaan.

Teksti:  Jenni Saarilahti / Lukulamppu.fi, kuva: Mika Poutala


Lue myös

sisaltoalue_mainospalkki

*Artikkeli ilmestyy osana Lukulampun ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n sisältöyhteistyötä. Lue lisää Lukulampun yritysyhteistyöstä.

 


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy on sosiaalinen, voittoa jakamaton yhteiskunnallinen yritys. Toiminnan tavoitteena on elinympäristön parantaminen tavaroiden uudelleenkäyttöä edistämällä sekä tarjoamalla ympäristökasvatusta ja -koulutusta erilaisille ryhmille.

Tutustu Kierrätyskeskukseen.
Tutustu Kierrätyskeskuksen verkkokauppaan ja sen kirjatarjontaan.
Lue Lukulampun Kierrätyskeskus-artikkelit.

sisaltoalue_mainospalkki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.