miika_nousiainen_juurihoito

Miika Nousiainen: Juurihoito

Viikon äänikirja on kotimainen syksyn uutuuskirja, Miika Nousiaisen Juurihoito. Teos on saatavana äänikirjana, e-kirjana sekä painettuna. Kuuntele Nousiaisen äänikirjan alku.

Kirves ja etulyönti on tappelussa puoli voittoa. Se on ainoa opetus, jonka muistan isältäni. Ja tottahan se on. Noin hyvä alkuasetelma olisi tappelussa enemmän kuin puoli voittoa.

Tuskin isä tyhmä oli. Kysyin joskus äidiltä hänestä. Äiti sanoi isän olleen raukka pelkuri, josta ei tämän jälkeen puhuta. (teoksen alku)

 

Miika Nousiaisen Juurihoito-romaanin alussa kerrotaan heti teoksen lähtökohta: isää ei ole. Päähenkilö, copywriterin työtä tekevä Pekka, saa kuitenkin sattumalta hammaskartan kautta ja kirjaimellisesti juurihoidossa käydessään tietää, että hänellä on hammaslääkäriveli ja jossain kai isäkin. Veljekset lähtevät etsimään kadonnutta isäänsä aina Australiaan saakka.

Juurihoito on tuttua Nousiaista: sujuvaa, humoristista ja vaikeitakin asioita käsittelevää. Keskisuomalainen kiteyttää arviossaan: ”…suku- ja hammaslääkäriromaani kasvaa alaotsikkoaan kookkaammaksi maahanmuuttoa, pakolaispolitiikkaa ja identiteettejä pohtivaksi kertomukseksi.” Lue koko arvio.

Eilen ilmestynyt romaani on ehtinyt kiinnostaa jo ulkomaillakin. Sen oikeudet on myyty ainakin Italiaan ja Ruotsiin. Juurihoito nähdään myös lavalla. Juurihoito-näytelmän kantaesitys on Kansallisteatterissa marraskuussa.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Kuuntele äänikirjan alku

Miika Nousiaisen Juurihoito (Otava 2016) on saatavana äänikirjana, e-kirjana sekä painettuna teoksena.

Äänikirjan pituus on 8 h 52 min, kertoja on Aku Laitinen. Äänikirjan hinta on Elisa Kirjassa 21,90 €. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella teoksen alun veloituksetta

E-kirjan hinta on 23,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea teoksen alun veloituksetta. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 30,20 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjaksi.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.