saatana_saapuu_moskovaan_aanikirja

Mihail Bulgakov: Saatana saapuu Moskovaan

Viikon äänikirjamme on klassikko, joka kestää usean lukemis- tai kuuntelukerran. Suosittelemme Mihail Bulgakovin omaperäistä teosta Saatana saapuu Moskovaan sekä niille, jotka haluavat palata teoksen pariin että niille, joita tämä teos tai klassikot ylipäätään arveluttavat: äänikirjaformaatti tuo teokseen uutta sävyä ja helpottaa tutustumista. Saatana saapuu Moskovaan on saatavana myös painettuna teoksena ja e-kirjana, äänikirja on tarjouksessa toukokuun loppupuolelle saakka.

 

Mihail Bulgakov kirjoitti teoksestaan useita versioita. Viimeisimmän kirjoittamisen hän lopetti juuri ennen kuolemaansa vuonna 1940; kirjailijan vaimo viimeisteli teoksen. Saatana saapuu Moskovaan ilmestyi ensimmäisen kerran 1966–1967 Moskva-kirjallisuuslehden jatkokertomuksena.

Mustan komiikan mestariteoksessa Pimeyden Ruhtinaan vierailu 1930-luvun Moskovassa rinnastuu vaikeuksiin joutuneen neuvostokirjailijan ja hänen rakastettunsa lyyriseen rakkaustarinaan sekä Pontius Pilatuksen ja Jeesuksen välienselvittelyyn kahdentuhannen vuoden takaisessa Jerusalemissa. Absurdissa ja omalaatuista huumoria sisältävässä teoksessa on mukana mitä eriskummallisimpia hahmoja ja tapahtumia. Lisää tietoa teoksesta ja sen taustoista saat Wikipediasta.

Saatana saapuu Moskovaan -teoksen alku voi tuntua näännyttävältä, mutta kannattaa jatkaa. Luettua elämää -blogin pitäjä kertoo lukukokemuksestaan näin: ”Vähänpä tiesin, millaiseen urakkaan ryhdyin, kun avasin Saatana saapuu Moskovaan -kirjan kannet. Ei paljon puuttunut, etten heittänyt kirjaa kesken heti tarinan alussa olevan pitkän ja filosofisenkin keskustelun takia mutta olin koukussa heti, kun alkoi tapahtua. Ja kyllähän sitten tapahtuikin: kuolemaa, takaa-ajoa ja mielisairaalaa noin alkajaisiksi. Kirjan lukemisessa vierähti lähes koko marraskuu, mutta en muuta luettavaa kaivannut, sillä kirjassa riitti juonenkäänteitä ja tunnelmia naurusta itkuun ja kauhusta herkkyyteen. Saatana saapuu Moskovaan on kirjallinen runsaudensarvi.” 

 

sisaltoalue_mainospalkki
Kuuntele äänikirjan alku

 

Mihail Bulgakovin Saatana saapuu Moskovaan (Мастер и Маргарита) on saatavana äänikirjana, e-kirjana sekä painettuna teoksena.

Äänikirjan on lukenut Martti Mäkelä. Teoksen pituus on 18 h 44 min, ja sen hinta Elisa Kirjassa on 11,90 €. Teos on saatavana etuhintaan 6,90 € Elisa Kirjasta 24.5.2016 asti. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella äänikirjan alun veloituksetta.

Teos on ilmestynyt myös e-kirjana. Sen hinta Elisa Kirjassa on 11,90 €. Tutustu ja osta täällä: voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani. E- ja äänikirjoja voi ostaa itselle tai lahjaksi.

Painettu teos on myynnissä Lukulampun verkkokirjakaupassa. Tällä hetkellä saatavana on Vappu Orlovin ja Ulla-Liisa Heinon kääntämä ja WSOY:n julkaisema pehmeäkantinen kirja hintaan 14,10 €. Tutustu ja osta täällä.  Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimitus- tai postituskuluja, ja kirjan voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.