michaelconnelly_viidestodistaja

Michael Connelly: Viides todistaja

Lukulampun viikon kirja on Michael Connellyn rikossalidraama Viides Todistaja. Osta kirja painettuna tai e-kirjana etuhintaan.

Michael Connelly on amerikkalainen pitkän linjan rikoskirjailija. Ennen kirjailijan uraansa hän työskenteli muun muassa rikosreportterina. Connellyn hahmoista tunnetuin on rikosetsivä Hieronymus ”Harry” Bosch, johon tutustuttiin jo esikoisteoksessa Tunnelirotta (The Black Echon, 1998). Sittemmin Connellyn teoksia on käännetty 39 kielelle. Kirjailijaan ja hänen teoksiinsa voi tutustua esimerkiksi kirjailijan verkkosivuilla: http://www.michaelconnelly.com/

Viikon kirjana oleva Viides todistaja (Gummerus 2012, suom. Heikki Salojärvi, alkup. teos The Fifth Witness) kertoo talousrikollisuudesta ja pankkialan kriisistä.

Kustantajan kuvaus kirjasta:

Vaikeina aikoina vain rikos kannattaa, mutta jopa ne jotka kaipaavat oikeusapua vankilalta välttyäkseen joutuvat tekemään budjettileikkauksia. Tällä hetkellä Mickey Hallerin päätyö ei olekaan asiakkaiden pitäminen poissa vankilasta vaan katon varmistaminen heidän päittensä päälle. Taantuman iskiessä pankit ulosmittaavat nousukaudella myönnettyjä holtittoman suuria asuntolainoja, ja tuhannet ihmiset ovat vaarassa menettää kotinsa. Haller neuvoo heitä liikkuvasta toimistostaan panssaroidun Lincoln Town Carin takapenkillä, ja toiminta kukoistaa.

Lisa Trammel on Mickeyn ulosmittausasiakas. Lisa johtaa ulosmittausten vastaista kansanliikettä ja sen järjestämiä mielenosoituksia, minkä johdosta pankki on hiljattain saanut hänelle voimaan lähestymiskiellon. Nyt saman pankin johtaja löytyy murhattuna parkkihallista, ja Lisaa uhkaa murhasyyte. Mickey pääsee loistamaan siinä, mitä tekee parhaiten, mutta puolustus on kaikkea muuta kuin läpihuutojuttu. Hän joutuu tutustumaan paremmin paitsi asiakkaaseensa myös itseensä, ja kun tuomio viimein julistetaan, Mickeyn maailma on kääntynyt ylösalaisin.

Lukukokemuksia:

Nenä kirjassa -blogissa: Kirjan aihepiiri on kiinnostava ajankohtaisuudessaan, voin ihan hyvin kuvitella kodin ulosmittausuhan herättävän voimakkaita tunteita ihmisissä, omaa kotiaan vain on valmis puolustamaan. Connelly tuntuu (minusta) ehkä hiukan irvailevankin amerikkalaiselle järjestelmälle, jossa murhaepäilty tehdessään sopimuksen luovuttaa tälle myös oikeuden tarinan elokuva- yms. oikeuksista. Meikäläisittäin tämä tuntuu hullulta, mutta…

Arvio Goodreads-palvelussaMy own ruling is that Connelly’s plot, pacing, and dialogue sparkled. He did an excelent job capturing the demeanor and jargon used in sidebars and judge’s chambers. This was an excellent read, and I highly recommend it. 

Kirjailijaa ja hänen tuotantoaan on esitelty myös DekkariNetin sivuilla.

 sisaltoalue_mainospalkki

Osta painettu tai e-kirja

Lisää esittelyä ja arvioita Elisa Kirjan kirjaesittelyssä. Osta Viides todistaja e-kirjana hintaan 4,50 € (norm. 7,90 €). Etuhinta voimassa 28.2.2015 asti. Tutustu ja osta e-kirja täällä. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painettu kirja Lukulampun kaupassa 9,80 € pokkari / 24,50 € kovakantinen kirja. Tutustu ja osta painettu kirja täällä. Lukulampun kirjakauppa on toteutettu yhdessä Booky.fi Oy:n kanssa. Ei toimituskuluja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.