matti_rönkä_yyteet

Matti Rönkä: Yyteet

Viikon äänikirjamme on työelämän kiemuroihin johdattava syksyn 2017 uutuusromaani. Matti Rönkä pohtii teoksessaan Yyteet, miltä Tuntematon sotilas näyttäisi vuonna 2016 ja nykytyöelämässä. Yyteet kertoo IT-firman YT-neuvotteluista; tilanteesta, joka on varsin tuttu monelle työntekijälle. Kuuntele äänikirjan alku veloituksetta. Kirja on saatavana myös e-kirjana ja painettuna. Jutun lopussa on linkki muita työelämäkirjoja esittelevään koosteeseen.

 

Kirjailija, toimittaja Matti Rönkä kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa miettineensä, että koska moni kirjailija ei ole mukana ”tavallisessa” työelämässä, työasioista ei kirjoiteta erityisen paljon. Tämä oli yksi syy, miksi hän halusi kuvata tämän päivän työelämää. Toisekseen Rönkä oli havainnut omakohtaisesti, että YT-neuvottelut nostavat ihmisissä esiin monenlaisia piirteitä. Ja vielä: peilaamalla Tuntemattoman sotilaan hahmoja nykypäivään hän tahtoi tutkia, millaisia rooleja – hyviä ja pahoja – työelämästä löytyy. Lue koko haastattelu.

Yyteet kertoo siis IT-alasta ja muutoksesta, joka alkaa eräässä yrityksessä uuden toimitusjohtajan myötä. ”Yyteet on tiukka yhteiskunnallinen kommentaari, jota lukiessa saa itkeä ja nauraa”, kustantaja lupaa. Helsingin Sanomissa kuvaillaan Yyteet-romaanin henkilöhahmoja ja arvioidaan, että kirja on ansioitunut erityisesti johtamisen kuvauksena: ”Olematta syvällinen voi Yyteet kuitenkin johdattaa laajoihin pohdintoihin johtamisen taidoista.” Lue koko arvio.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Kuuntele äänikirjan alku

Matti Röngän Yyteet (Gummerus 2017) on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna teoksena.

Äänikirjan hinta on 21,50 € Elisa Kirjassa; kirja on saatavana hintaan 16,90 € 31.8.2017 saakka. Kirjan pituus on 6 h 9 min, lukija on Aku Laitinen. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella äänikirjan alun veloituksetta.

E-kirjan hinta on 21,50 € Elisa Kirjassa; kirja on saatavana hintaan 16,90 € 31.8.2017 saakka. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta. Sekä e- että äänikirjoja voi ostaa itselle tai antaa lahjaksi. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 26,80 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä.  Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.